عمواس

لغت نامه دهخدا

عمواس. [ ع ِ م َ / ع ِم ْ / ع َ م َ ] ( اِخ ) کوره ای است از فلسطین در نزدیک بیت المقدس. و گویند که آن در شش میلی «رملة» در راه بیت المقدس قرار داشت و طاعون معروف سال 18 هَ.ق. در روزگار خلافت عمر در این ناحیه پدید آمده بود و ازآنجا به دیگر نواحی شام سرایت کرد. تعداد تلفات این طاعون را 25هزار تن نوشته اند. ( از معجم البلدان ).

فرهنگ فارسی

کوره ایست از فلسطین در نزدیکی بیت المقدس و گویند که آن در شش میلی رمله در راه بیت المقدس قرار داشت

دانشنامه عمومی

عمواس روستایی فلسطینی بود که در سال ۱۹۶۷م اسراییل آن را تصرف کرد. ارتش اسرائیل پس از تصرف این روستا اهالیش را اخراج کردند. این روستا نزدیکی رودخانه یالو و جنوب شرق رمله در مسیرگاه چند شهر اصلی چون رام الله، الرمله، یافا، اورشلیم و غزه واقع شده بود که با یافا و اورشلیم ( قدس ) حود ۳۰ کیلومتر فاصله داشت. [ ۱]
«عمواس» به معنی چشمه آب گرم است. اسم این روستا در زمان رومیان «نیقوبولیس» بمعنی شهر پیروزی بود، دلیل این نام گذاری پیروزی فاسبسیانوس بر یهودیان ساکن بود.
مسلمانان در زمان حکومت خلفای راشدین به رهبری عمرو عاص بعد از تسلط به لاد و یبنا توانست این منطقه را تصرف کنند که در ادامه این منطقه تبدیل به پایگاه مسلمانان شد. در زمان خلافت عمر بن خطاب در این منطقه طاعونی رواج یافت که بر اثر آن هزاران تن از مردم مردند که در تاریخ به نام طاعون عمواس شناخته شد. [ ۲]
عکس عمواس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

عَمْواس
از شهرهای قدیم فلسطین، در ۳۲کیلومتری شمال و شمال شرقی بیت المقدس، احتمالاً منطبق با دهکدۀ عمواس کنونی. نام باستانی آن اِمواس/اماوس است. یکی از جاده های اصلی مسلط بر بیت المقدس از آن جا می گذشت. در ۴پ م واروس، سردار رومی، آن جا را آتش زد و پس از آن به شهرکی بازارگاهی تبدیل شد. به سبب اهمیت سوق الجیشی اش، وسپاسیانوس آن جا را پایگاه نظامی مستحکمی کرد. هلیوگامالوس آن را نیکوپولیس نامید (۲۲۱م). بعد از نبرد اَجنادین (۱۳ق/۴۳۲م) یا پس از نبرد یرموک (۱۷ق/۶۳۸م)، به دست مسلمانان فتح شد. شیوع طاعون در عمواس در تاریخ معروف است؛ ابوعُبیدۀ جراح و یزید بن ابی سفیان براثر این بیماری درگذشتند. در جنگ های صلیبی، به موجب معاهدۀ یافا بین الملک الکامل و فردریک دوم، عمواس به وضع پیشین خود بازگشت.

پیشنهاد کاربران

بپرس