عمل اوری
فرهنگستان زبان و ادب
{curing} [علوم و فنّاوری غذا، کشاورزی- علوم باغبانی] [علوم و فنّاوری غذا] فراوری مواد غذایی برای نگهداری و بهبود طعم و رنگ، مانند دودی کردن، خشک کردن، نمک سود کردن و شور انداختن [کشاورزی- علوم باغبانی] مجموعۀ کارهایی که برای نگهداری و عرضه بر روی محصول انجام...
دانشنامه عمومی
عمل آوری (خوراک). عمل آوری[ ۱] ( به انگلیسی: Curing ) ، هر یک از فرآیندهای مختلف نگهداری و طعم دهی مواد غذایی مانند گوشت، ماهی و سبزیجات با افزودن نمک با هدف بیرون کشیدن رطوبت از غذا با فرایند اسمز است. از آنجایی که عمل آوری غلظت املاح را در غذا افزایش می دهد و در نتیجه پتانسیل آب آن را کاهش می دهد، غذا برای رشد میکروبی که سبب فساد غذا می شود، نامناسب می شود. نگهداری را می توان به دوران باستان ردیابی کرد و تا پایان سدهٔ نوزدهم روش اصلی نگهداری گوشت و ماهی بود. کم آبی نخستین شکل نگهداری غذا بود. [ ۲] بسیاری از فرآیندهای عمل آوری نیز شامل دودی کردن، ادویه، پختن، یا افزودن ترکیبی از شکر، نیترات و نیتریت است. [ ۲]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفwiki: عمل آوری (خوراک)
مترادف ها
عمل، ساخت، محصول، استخراج، تولید، عمل اوری
فارسی به عربی
پیشنهاد کاربران
داشت