علی حجتی کرمانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] «حاج شیخ علی کرمانی»، دومین فرزند روحانی حجت الاسلام والمسلمین حاج میرزا عبد الحسین کرمانی است.
وی در کرمان دیده به دنیا گشوده و پس از خواندن دروس جدید به تحصیل علوم عربی و ادبی در مدرسه معصومیه کرمان پرداخته و برای تکمیل، رهسپار قم شده و سطوح را نزد اساتید حوزه تکمیل نموده و به درس خارج فقه و اصول آیت الله امام خمینی و آیت الله شریعتمداری و آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری و آیت الله گلپایگانی شرکت کرده و فلسفه و تفسیر را نزد استاد علامه طباطبائی خوانده و مدت دو سال هم در نجف اشرف اقامت کرده و از آیات عظام آنجا استفاده نموده و جمعا بیش از بیست سال در قم اقامت و اشتغال به تحصیل و تدریس و تالیف داشته تا یکی از گویندگان و نویسندگان مشهور حوزه علمیه گردیده و هم از اعضای هیئت تحریریه مجله وزین مکتب اسلام بوده است.معظم له در سال ۱۳۴۳ ش با بیت اصیل و شریف آیت الله صدر وصلت نموده و به مصاهرت و دامادی حجت الاسلام والمسلمین حاج سید رضای صدر دامت برکاته درآمده و در سال ۱۳۵۱ ش، منتقل به تهران گردیده و اکنون به عللی در کرمانشاه به سر می برند.
آثار
۱. اسلام و تبعیضات نژادی. ۲. اسلام آئین زندگی . ۳. فاجعه تمدن و رسالت اسلام. ۴. چهارده استان. ۵. اسلام و فرهنگ قرن بیست. ۶. عقل و احساس. ۷. تاریخ و علوم قرآن . ۷. زن و انتخابات. ۸. بلاهای اجتماعی قرن ما (این دو کتاب اخیر؛ یعنی شماره ۷ و ۸، با همکاری چند تن از دانشمندان، مانند جناب آقای عمید زنجانی و زین العابدین قربانی به رشته تحریر درآمده است). ۹. عصر امتیاز ماشین. و...
ولادت
سید محسن بن سید عبد الکریم امین حسینی علوی فاطمی هاشمی حلی عاملی شقرائی در روستای شقراء از بلاد جبل عامل در سال ۱۲۸۴ قمری (۱۲۴۶ ش) متولد شد.
نسب
...

پیشنهاد کاربران

علی حجتی کرمانی ( ۱۳۱۶ خورشیدی در شهر کرمان قدیم - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۹ ) خطیب، نویسنده، پژوهش گر، نظریه پرداز و روحانی، که از طلاب دروس فقه و اصول نزد آیت الله خمینی، سید محمد محقق داماد، مرتضی حائری یزدی و از دانش آموختگان فلسفه نزد محمدحسین طباطبایی محسوب می شد؛ و سوابق طولانی در مبارزه با حکومت پهلوی داشت. وی از شاگردان ممتاز استاد علامه طباطبایی بود.
...
[مشاهده متن کامل]

وی از طلاب دروس فقه و اصول نزد روح الله خمینی، سید محمد محقق داماد، مرتضی حائری یزدی و از دانش آموختگان فلسفه نزد محمدحسین طباطبایی محسوب می شد.
سابقه ی مبارزات علی حجتی کرمانی با حکومت پهلوی به دهه ی چهل و قبل از آن برمی گردد. در پی اعتراض روحانیون به رفراندوم ششم بهمن ۱۳۴۱ و به دنبال آن حادثه ی مدرسه فیضیه و کشته شدن تعدادی از طلاب علوم دینی در روز کشته شدن جعفر صادق مصادف با دوم فروردین ۱۳۴۲، از سوی روح الله خمینی سفیرانی به شهرهای مختلف اعزام می شوند تا پیام این اعتراض را به گوش مردم برسانند. علی حجتی کرمانی و سید حسن طاهری خرم آبادی، مأموریت رساندن پیام به مردم کاشان را داشتند. از دوم محرم سخن رانی آغاز می شود. عوامل حکومت پهلوی درصدد تعقیب گویندگان برآمدند و سخن رانان را به شهربانی احضار و در صدد دستگیری ایشان برآمدند. اما با جابه جایی اقامتگاه موفق نشدند. هفتم محرم حلقه ی محاصره تنگ تر می شود و مجلس تحت کنترل پلیس قرار می گیرد. عصر روز تاسوعا قرار است سخن رانی در مدرسه سلطانی ( امام خمینی فعلی ) برگزار شود، پلیس محله ی گذرباباولی را به محاصره درمی آورد تا مبادا سخن رانان به مدرسه سلطانی بروند. صبوری کاشانی به اتفاق سخن ران ( علی حجتی کرمانی ) از منزل خارج می گردد تا به طرف مدرسه سلطانی بروند و پلیس مانع حرکت آن ها می شود، ولی جمعیت حاضر با پافشاری به طرف محل سخن رانی حرکت می کنند. پلیس برای جلوگیری از سخن رانی درب مدرسه را می بندد و مانع ورود اشخاص به آنجا می گردد. جمعیت به راهپیمایی می پردازند و عمل پلیس را در جلوگیری از سخن رانی محکوم می کنند. سخن رانان به منزل یکی از تجار محله ی گذر باباولی می روند و حسینیه درب باغ محل سخن رانی قرار می گیرد.
او در حمله نظامیان به فیضیه در سال ۱۳۴۲ شاهد عینی بوده و می گوید:
با پایان یافتن ماجرا از حجره بیرون آمدیم. هوا هم تاریک شده بود. به طبقه اول که رسیدیم فهمیدیم که آیت الله گلپایگانی در یکی از حجرات هستند، لذا به آنجا رفتیم، عمامه آیت الله گلپایگانی افتاده و لباس هایش نیز خاکی شده بود و حتی داماد ایشان را هم کتک زیادی زده بودند. وقتی این منظره رقت انگیز را دیدم، بی اختیار گریه کردم و به دامان ایشان افتادم که آقای صافی مرا بلند کرد و گفت آقا را ناراحت نکنید!

علی حجتی کرمانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/علی_حجتی_کرمانی

بپرس