علی بیگدلی

دانشنامه عمومی

علی بیگدلی ( ۱۳۲۲، قم ) ، استاد دانشگاه، کارشناس مسائل بین المللی، تاریخدان و پژوهشگر عصر معاصر است. تخصص او در زمینه تاریخ اروپا است و بیشترین آموزش او در زمینه علوم سیاسی در حوزه تاریخ اندیشه سیاسی و تاریخ روابط بین الملل بوده و در این زمینه ها نیز کتاب هایی را تألیف کرده است.
تا کنون بیش از ده جلد کتاب و بیش از پنجاه مقاله از او در نشریات معتبر به چاپ رسیده، و نیز بیش از صد مصاحبهٔ رادیویی و تلویزیونی از وی پخش شده است. [ ۱] [ ۲]
دکتر علی بیگدلی در سال ۱۳۲۲ در شهر قم به دنیا آمد. او دارای دکترای تاریخ ( با موضوع سلجوقیان و جنگ های صلیبی ) از دانشگاه تولوز در جنوب فرانسه است. وی عضو هیئت علمی و استاد گروه تاریخ ( متخصص تاریخ اروپا ) دانشگاه شهید بهشتی است. دکتر بیگدلی در سال ۱۳۸۵ پس از چهل و چهار سال و شش ماه خدمت در عرصه علم بازنشسته شد.
علی بیگدلی علاوه بر تحصیل به ورزش دو و میدانی علاقه زیادی داشت، به طوری که در این رشته به فعالیت پرداخت و به مقام قهرمانی استان تهران دست یافت. او در موسیقی نیز در زمینه های آواز، تنبک و تار به طور مختصر تحت آموزش بوده است.
علی بیگدلی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهر محل زادگاهش، قم، انجام داد، و دیپلمش را اخذ کرد. پس از آن ( تجربه کارمندی در سفیدرود ) در سال ۱۳۴۶ در رشتهٔ حقوق دانشگاه ملی با رتبهٔ سیزده پذیرفته شد، ولی به دلیل اشتغال در آموزش و پرورش، نمی توانست روزها به تحصیل بپردازد. بالاخره در سال ۱۳۴۷ به صورت شبانه روزی در مدرسه عالی ادبیات و زبان های خارجی در رشتهٔ ادبیات فرانسه به تحصیل پرداخت. در سال ۱۳۵۰ پس از اخذ کارشناسی رشتهٔ مذکور، عازم فرانسه شد و جامعه شناسی را ادامه داد، ولی به علت علاقه به رشتهٔ تاریخ، در دانشگاه تولوز در جنوب فرانسه به تحصیل رشتهٔ تاریخ پرداخت، و دورهٔ دکتری را نیز روی سلجوقیان و جنگ های صلیبی کار کرد.
علی بیگدلی در کنار تحصیل به مدت دوازده سال به شغل روزنامه نگاری در روزنامه های اطلاعات، آیندگان و مجله سیاه و سفید اشتغال داشت. بهترین خاطره از دوران خبرنگاری آشنایی با مقامات اجرایی کشور بود. پس از انقلاب اسلامی بیش از صد برنامه مصاحبه رادیویی، تلویزیونی و بیش از صد و بیست مصاحبه مطبوعاتی در لیست کارنامه کاری خود دارد.
استاد فروزانفر، دکتر ذبیح الله صفا، دکتر موسی بروخیم و غیره از استادان علی بیگدلی بوده اند، و او از آنها به عنوان اساتید برجسته و تأثیرگذار در زندگی خود یاد می کند.
عکس علی بیگدلی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس