علوم طبیعی


معنی انگلیسی:
life sciences, natural sciences, physical sciences

دانشنامه عمومی

علوم طبیعی ( به انگلیسی: Natural science ) ، شاخه ای از علوم است که با توصیف، پیش بینی و درک پدیده های طبیعیِ مبتنی بر شواهد تجربی ناشی از مشاهده و آزمایش، سر و کار دارد و در آن، سازوکارهایی مانند داوری همتا و تکرارپذیری یافته ها برای اطمینان از اعتبار اکتشافات علمی استفاده می شوند. [ ۱]
این علوم، دربردارنده علوم فیزیکی ( فیزیک ( فیزیک نظری و فیزیک تجربی ) ، شیمی، اخترشناسی ( نظری و رصدی ) ، زمین شناسی به همراه علوم زیستی ( پزشکی و زیست شناسی ) هستند.
در دانش فیزیک، فیزیک آزمایشگاهی ( یا فیزیک تجربی ) ، مجموعه ای از رشته ها و زمینه هاست که موضوع آن ها مشاهده پدیده های فیزیکی برای جمع آوری داده در مورد جهان است. روش ها از زمینه ای به زمینهٔ دیگر، متفاوت هستند و شامل مشاهده های ساده ای مانند آزمایش کاوندیش تا آزمایش های پیچیده تر و بزرگ تری مانند برخورددهنده های هادرونی بزرگ می شوند.
اَختَرشناسی یا ستاره شناسی یا نجوم به دانش بررسی موقعیت، تغییرات، حرکت و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی «اشیاء آسمانی» ازجمله ستاره ها، سیاره ها، دنباله دارها، کهکشان ها و رویدادهای آسمانی مانند شفق قطبی و تابش زمینهٔ کیهانی گفته می شود که منشأ آن ها در بیرون از جوّ زمین است. اخترشناسی با رشته هایی همچون کیهان شناسی، فیزیک، شیمی و فیزیکِ حرکت ارتباط تنگاتنگ دارد. ( اگر تنها ستاره ها مطالعه شوند به آن اخترشناسیِ ستاره ای گفته می شود )
زیست شناسی یا بیولوژی ( به انگلیسی: Biology ) از علوم طبیعی و دانش مربوط به کاوش دربارهٔ جانداران است. این دانش به بررسی ویژگی ها و رفتار جانداران، چگونگی پیدایش گونه ها و افراد ( کاهش گرایی ) ، و نیز به بررسی تعامل جانداران با یکدیگر و محیط پیرامونشان می پردازد. ( زیست شناسی دستگاه ها ) زیست شناسی شامل موضوعات گسترده ای است که دارای تقسیم بندی بسیاری از مباحث و رشته های مختلف می باشد. از جمله مهم ترین موضوعات آن عبارت از پنج اصل به هم وابسته است. [ نیازمند منبع]
زمین شناسی یا ژئولوژی ( به فرانسوی: géologie، ژئولوژی ) ( به انگلیسی: Geology، جیالوجی ) ، علم مطالعه زمین، مواد سازنده آن، ساختار مواد آن و فرایندهایی را که بر روی آن عمل می کنند است. بخش مهمی از زمین شناسی مطالعه چگونگی تغییر مواد، ساختارها، فرایندها و ارگانیسم های زمین با گذشت زمان است.
عکس علوم طبیعی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

جدول کلمات

علم الاشیا

پیشنهاد کاربران

علوم طبیعی یعنی ھمہ آن چیزھای کہ طبیعت یا فطرت بہ آن تاثیر می گزارد ۔ علم الانسان ۔علم الارض ۔علم شیمیای ۔فزیکی و علم الحیوان و اجرام وعلم الکیھان و نباتات
علم شناخت اشیا
علوم تجربی بخشی در واقع از علوم طبیعی ( روش علمی ، دانش های علوم زیستی ) است
علم الاشیا
این دو واژه عربی است و پارسی آنها این است:
ویداس آیوت ( وید= علم؛ اوستایی + پسوند چیوان ( = جمع ) سنسکریت «اس»؛ آیوت از سنسکریت: آیوتپَتیکا= طبیعی )
علوم طبیعی ( به انگلیسی: Physical sciences ) دانش هائی هستند که موضوع آن ها بررسی ویژگی های فیزیکی طبیعت ( به معنای وسیع آن، یعنی همه جهان ) است. به این معنا علوم طبیعی از علوم انسانی متمایز است. در علوم طبیعی کوشش می شود تا پدیده های طبیعی با روش علمی و براساس فرآیندهای طبیعی ( و نه الهی یا عرفانی و مانند آن ) توضیح داده شود.
...
[مشاهده متن کامل]

گاه منظور از علوم طبیعی همان علوم زیستی است ولی این کاربرد رایج نیست و علوم زیستی بخشی از علوم طبیعی به شمار می رود.

منظور از علوم طبیعی در قاموس اسلام آن دسته علومی است که در نهاد آنها دست قدرت طبیعی بودیعت سپرده که در اثر آن طبایع آثار و مآثری بجا می گذارند مانند طبیعت آتش و طبیعت آب و طبیعت نبات و جماد و حیوان و طبایع افلاک و اجرام و غیره که خواص و آثاری در سایر موالید و عناصر بجا می گذارند – چون علم طب و مکانیک و فیزیک و شیمی و زمین شناسی و نبات و جماد و حیوان و انسان شناسی که هر یک صدها شعبه دارد .
...
[مشاهده متن کامل]

اقسام علوم طبیعی :
ابوعلی سینا در کتاب شفا اقسام علوم طبیعی را بهشت فن تقسیم نموده :
1 ) فن اول : سماع طبیعی .
2 ) فن دوم : آسمان و جهان که امروز به فیزیک و هیئت تقسیم شده .
3 ) فن سوم : کون و فساد .
4 ) فن چهارم : فعل و انفعالات که امروزه فیزیک و شیمی گویند .
5 ) فن پنجم : در کائنات جوّ و بیان معادن است که امروز معرفة الارض و جغرافیای طبیعی و معدن شناسی و نیز قسمتی از فیزیک را تشکیل می دهد .
6 ) فن ششم : معرفت نفس است که امروز قسمتی از آن معرفة الحیوة و تاریخ طبیعی و قسمتی مربوط به فلسفه شده و علم النفس بانواع مختلف تربیتی و وجدانی و غیره تقسیم گشته .
7 ) فن هفتم : معرفت النبات است یعنی نبات شناسی .
8 ) فن هشتم : معرفة الحیوان است که معرفة الحیوة و کلیه شعب آن می باشد « جانور شناسی بطور عموم ».

بپرس