عده الداعی و نجاح الساعی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عدة الداعی و نجاح الساعی (کتاب). «عدة الداعی و نجاح الساعی » نوشته جمال الدین، احمد بن محمد بن فهد حلی، متوفای ۸۴۱ هجری و مدفون در کربلای حسینی نزدیک خیمه گاه است. مؤلف، کتاب را در سال ۸۰۱ تألیف کرده است.
ابن فهد کتاب خود را این چنین تقسیم کرده:

[ویکی شیعه] عدة الداعی و نجاح الساعی (کتاب). عُدّةُ الدّاعی و نَجاحُ السّاعی کتابی است در موضوع ادعیه و اخلاق تألیف احمد بن محمد بن فهد حلی (متوفای ۸۴۱ق). این کتاب مشهورترین اثر ابن فهد حلی و از کتاب های مهم در موضوع خود است و چندین بار با ترجمه های مختلف فارسی منتشر شده است. مؤلف در ابوابی شش گانه به مباحثی همچون تعریف دعا، ترغیب بر آن، کیفیت و آداب دعا خواندن و... پرداخته و در هر باب احادیث مربوط به آن موضوع را گردآوری کرده است. ابن فهد خود این کتاب را تلخیص کرده است.
ابوالعباس جمال الدین احمد بن شمس الدین محمد بن فَهْد حِلّی اَسَدی (۷۵۷-۸۴۱ق)، از عالمان، فقیهان و محدّثان امامی و شهرت او بیشتر در اخلاق، دعا و سیر و سلوک است. او در ۸۴۱ ه‍.ق کربلا وفات یافت و در باغ نقیب علویین به خاک سپرده شد.

[ویکی نور] عدة الداعی و نجاح الساعی، به زبان عربی، تألیف جمال الدین، احمد بن محمد بن فهد حلی، متوفای 841ق، در موضوع عرفان عملی است و در سال 801ق، تألیف شده است.
کتاب، دارای یک مقدمه، شش باب و یک مقدمه است. پیش از متن کتاب، مقدمه ناشر و مقدمه محقق واقع شده است.
ناشر، در مقدمه خود، نخست، اندکی از دعا و اهمیت آن سخن گفته و سپس به معرفی این کتاب پرداخته است.
محقق(احمد موحدی قمی)، در مقدمه خویش، از مؤلف، شخصیت علمی و عملی وی، مشایخ وی، روایت کنندگان از وی و آثار او سخن به میان آورده است.
مؤلف، در مقدمه، به تعریف دعا و ترغیب به آن پرداخته است. وی، پس از بیان تعریف لغوی و اصطلاحی دعا، به ذکر اخبار «من بلغ»، با این مضمون: «هر کس حدیثی را در استحباب چیزی بشنود و به آن عمل کند، ثواب آن را می برد، اگر چه پیامبر(ص) آن را نگفته باشد»، همت نهاده است.

[ویکی فقه] عده الداعی و نجاح الساعی (کتاب). «عدة الداعی و نجاح الساعی » نوشته جمال الدین، احمد بن محمد بن فهد حلی، متوفای ۸۴۱ هجری و مدفون در کربلای حسینی نزدیک خیمه گاه است. مؤلف، کتاب را در سال ۸۰۱ تألیف کرده است.
ابن فهد کتاب خود را این چنین تقسیم کرده:
← مقدمه
مؤلف پس از تألیف کتاب، تصمیم به تلخیص آن گرفت. علت آن را هم این دانسته که کتاب حاضر برای کسانی است که تفصیل را بخواهند، لذا تلخیص آن را با نام« نبذة الباغی فی ما لا بد منه من آداب الداعی » تألیف کرد.
ترجمه
کتاب شریف« عدة الداعی» به لحاظ جامعیت و نظم زیبای کتاب و جایگاه رفیع مؤلف آن و توجه خواص و عامه مردم، توسط علمای بزرگوار در چند نوبت ترجمه شده تا نفع آن برای استفاده کنندگان به حد اکثر برسد. از جمله ترجمه های کتاب می توان به موارد ذیل اشاره نمود:۱. ترجمه کتاب توسط علی بن حسن زواری با نام« مفتاح النجاة» که از شاگردان محقق کرکی و استاد مولا فتح الله کاشانی است.۲. ترجمه کتاب توسط نصیر الدین، محمد انصاری در سال ۹۶۷ هجری؛۳. ترجمه کتاب توسط سید صادق توشخانکی در سال ۱۳۰۱ هجری.
چاپ
...

[ویکی شیعه] عده الداعی و نجاح الساعی (کتاب). عُدّةُ الدّاعی و نَجاحُ السّاعی کتابی است در موضوع ادعیه و اخلاق تألیف احمد بن محمد بن فهد حلی (متوفای ۸۴۱ق). این کتاب مشهورترین اثر ابن فهد حلی و از کتاب های مهم در موضوع خود است و چندین بار با ترجمه های مختلف فارسی منتشر شده است. مؤلف در ابوابی شش گانه به مباحثی همچون تعریف دعا، ترغیب بر آن، کیفیت و آداب دعا خواندن و... پرداخته و در هر باب احادیث مربوط به آن موضوع را گردآوری کرده است. ابن فهد خود این کتاب را تلخیص کرده است.
ابوالعباس جمال الدین احمد بن شمس الدین محمد بن فَهْد حِلّی اَسَدی (۷۵۷-۸۴۱ق)، از عالمان، فقیهان و محدّثان امامی و شهرت او بیشتر در اخلاق، دعا و سیر و سلوک است. او در ۸۴۱ ه‍.ق کربلا وفات یافت و در باغ نقیب علویین به خاک سپرده شد.
مؤلف در مقدمه کتاب می نویسد:

دانشنامه آزاد فارسی

عُدَّةُ الداعی و نَجاحُ السّاعی
کتابی به عربی، در آداب و فواید دعا و دعاکننده تألیف ابن فهد حلّی. مشتمل بر یک مقدمه و شش باب در تأکید بر دعا و اسباب اجابت و شرایط و حالات دعاکننده و کیفیت دعا و فضیلت ذکر و تلاوت قرآن و شرح اسماء حسنی است و در این زمینه از کتب معتبر به شمار می آید. بارها منتشر و به فارسی ترجمه شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس