عبدالله بن سلام

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عبدالله بن سلام بن حارث اسرائیلی از یهودیانی است که برخی مورخان، اسلام آوردن او را در سال اول هجرت دانسته اند و برخی دیگر، اسلام وی را دو سال پیش از رحلت پیامبر (صلی الله علیه وآله)، یعنی سال هشتم هجری می دانند. عبدالله بن سلّام در تاریخ، شخصیتی مبهم و تردیدآمیز دارد که آن هم به جهت برخی عمل کردهای او بوده است؛ مانند حمایت از عثمان، بیعت نکردن با امام علی (علیه السلام) و وارد کردن اسرائیلیات در متون تفسیری؛ ازاین رو به نظر می رسد دربارۀ فضایلی که برای او نقل شده، دست هایی در کار بوده تا او را بزرگ جلوه دهند.
کنیه اش ابایوسف و اسم کامل وی، عبداللَّه بن سلام بن الحارث الاسرائیلی است. نام او در روزگار جاهلیت «حصین» بود. پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) پس از اسلام آوردن، او را عبدالله نامید. وی از احبار و بزرگان یهود بنی قینقاع و هم پیمان انصار از بنی عوف بن خزرج بود.همچنین او را از نوادگان یوسف بن یعقوب (علیهماالسلام) و از عالمان دین یهود دانسته اند.
راویان حدیثی عبدالله
پسرانش یوسف و محمد، انس بن مالک و زرارة بن اوفی از او حدیث نقل کرده اند.
زمان اسلام آوردن
در روایات مربوط به چگونگی و زمان اسلام آوردن وی، اختلافی آشکار به چشم می خورد.بعضی اسلام آوردن او را در ماه شوال سال اول هجری دانسته و برخی آن را تا سال هشتم هجری به تأخیر انداخته اند که با توجه به حضور او در جنگ بنی نضیر همراه مسلمانان، قول نخست صحیح تر به نظر می رسد.
شرکت در غزوه بنی نضیر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس