عبدالجواد جودی خراسانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جودی خراسانی ، عبدالجواد، شاعر مرثیه سرا ی قرن سیزدهم می باشد.
وی متخلص به جودی و معروف به جودی خراسانی یا عَنبرانی است و به اعتبار اینکه در دوران او، میرزا لقب عمومی شاعران بوده ، میرزای جودی هم خوانده شده است .
بیوگرافی جودی
از زندگی وی اطلاع چندانی در دست نیست . همین قدر می دانیم که از مردم عنبران (روستایی در سه کیلومتری طرقبه مشهد) بوده ، در جوانی به مشهد رفته و دکان قنادی باز کرده و از همین طریق معیشت خود را تأمین می کرده است . قنادی و خانه جودی محل آمدوشد مرثیه خوانانی بود که برای شنیدن سروده های او جمع می شدند و از او تقاضا می کردند تا سروده های تازه اش را در اختیار آنان بگذارد.
علاقه جودی به اهل بیت
جودی علاقه فراوانی به اهل بیت پیامبر علیهم السلام و سرودن مرثیه برای آنان داشت . او هنگام خواندن این مرثیه ها گریه می کرد و دیگران را هم به گریستن دعوت می نمود.
ایجاد شور و هیجان مرثیه های جودی
...

[ویکی شیعه] عبدالجواد جودی خراسانی (درگذشته ۱۳۰۱یا ۱۳۰۲ق)، از شاعران شیعه و مرثیه سرای قرن سیزدهم هجری قمری است. جودی، قصیدهایی در مدح پیامبر اکرم(ص)، حضرت علی(ع) و عید غدیر سروده است. او در اشعارش متأثر از سعدی و حافظ بود. دیوانی از او به جای مانده که بارها به چاپ رسیده است. وی سرانجام در ۱۳۰۱ یا ۱۳۰۲ق درگذشت و در حرم امام رضا به خاک سپرده شد.
عبدالجواد جودی خراسانی ، متخلص به جودی و معروف به جودی خراسانی یا عَنبرانی است و به اعتبار اینکه در دوران او، میرزا لقب عمومی شاعران بوده ، میرزای جودی هم خوانده شده است .
جودی علاقه فراوانی به اهل بیت پیامبر و سرودن مرثیه برای آنان داشت . او هنگام خواندن این مرثیه ها گریه می کرد و دیگران را هم به گریستن دعوت می نمود.

پیشنهاد کاربران

بپرس