عامل ورآورنده. عامل ورآورنده ( به انگلیسی: Leavening ) به عاملی گفته می شود که باعث ورود حباب های گاز به درون خمیر که منجر به تولید خمیر رقیق می شوند. برخی از این عوامل مکانیکی هستند اما اغلب گاز دی اکسید کربن در اثر عوامل بیولوژیکی یا به علت واکنش یک ماده شیمیایی با حرارت، رطوبت یا اسید تولید می شود.
تولید گاز دی اکسید کربن باعث ایجاد حجم مناسب، نرمی و سبکی در خمیر و محصول نهایی آن خواهد شد. [ ۱]
• از مواد برآورنده بیولوژیکی
• مخمرها نظیر آبجو، آب دوغ، کفیر و ماست
• جوش شیرین
• بی کربنات آمونیوم
• بیکینگ پودر
جدول زیر تفاوت های جوش شیرین و بیکینگ پودر را نشان می دهد:
هم زدن کره و شکر باعث وارد شدن حباب های هوا به داخل خمیر می شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفتولید گاز دی اکسید کربن باعث ایجاد حجم مناسب، نرمی و سبکی در خمیر و محصول نهایی آن خواهد شد. [ ۱]
• از مواد برآورنده بیولوژیکی
• مخمرها نظیر آبجو، آب دوغ، کفیر و ماست
• جوش شیرین
• بی کربنات آمونیوم
• بیکینگ پودر
جدول زیر تفاوت های جوش شیرین و بیکینگ پودر را نشان می دهد:
هم زدن کره و شکر باعث وارد شدن حباب های هوا به داخل خمیر می شود.
wiki: عامل ورآورنده