طلای مسکو

دانشنامه عمومی

طلای مسکو ( به اسپانیایی: Oro de Moscú ) یا طلای جمهوری ( به اسپانیایی: Oro de la República ) اشاره به عملیات انتقال ۵۱۰ تن طلا و ارز رایج از بانک مرکزی اسپانیا به اتحاد جماهیر شوروی دارد. [ ۱] این مقدار طلا ۷۲٫۶ درصد از ذخایر طلای اسپانیا به شمار می رفت. چند ماه پس از آغاز جنگ داخلی اسپانیا جمهوری دوم، به ریاست فرانسیسکو لارگو کابالرو و وزارت خزانه داری خوان نگرین، در مذاکره با شوروی تصمیم گرفت که این مبلغ را به مسکو منتقل کنند تا در عوض شوروی کالاهای مورد نیاز در زمان جنگ را برای جمهوری خواهان تأمین کند. یک چهارم باقی ماندهٔ ذخایر نیز بالغ بر ۱۹۳ تن طلا بود، که عمدتاً به فرانسه برده شد و به فروش رسید و با نام مشابه «طلای پاریس» شناخته می شود.
در سال ۲۰۱۰ میلادی، بهای برآورد شدهٔ این مقدار طلا، تنها بر حسب میزان ارزش فلزات آن، بالغ بر ۲۰۰۰۰ میلیون یورو و ارزش حداقلی آن ۱۲٫۲۰۰ میلیون یورو محاسبه شده است.
در دههٔ ۱۹۳۰ میلادی عبارت «طلای مسکو»، که در طول جنگ داخلی و اوایل حکومت ژنرال فرانکو با شرایط موجود کشور مورد استفاده قرار می گرفت، برای مطبوعات بین المللی محبوب شد. در طول جنگ سرد نیز در پروپاگاندا علیه شوروی و احزاب و اتحادیه های کارگری غربی از این مسئله استفاده می شد و گفته می شد که این مبلغ برای نزدیکی و «هم جوشی» بیشتر با شوروی، به آن اهدا شده.
در حالی که برخی نویسندگان ( همچون آنخل وینیاس یا انریکه مورادیوس ) معتقدند که فرستادن طلا به اتحاد جماهیر شوری تنها گزینهٔ پیش روی جمهوری خواهان در برابر پیشروی های شورشیان و عدم دخالت دموکراسی های غربی بود که می توانست موجب بقای جمهوری شود. در برابر برخی دیگر از نویسندگان ( همچون فرانسیسکو اولایا مورالس ) این ماجرا را یک دروغ شاخدار می دانند و این انتقال طلا را از مهمترین دلایل شکست جمهوری خواهان می شمارند و خوان نگرین را به عنوان مسئول این عمل، محکوم می کنند.
منشأ واژهٔ «طلای مسکو» ( Moscow Gold ) به انتقاد از تأمین مالی احزاب و اتحادیه های کارگری مرتبط با ایدئولوژی کمونیسم در اروپای غربی برمی گردد. رسانه های انگلیسی زبان، همچون مجله تایم، از این واژه در اشاره به سیاست های بین الملل دولت ژوزف استالین، که تا پیش از سال ۱۹۳۵ در جهت صدور انقلاب و به اصطلاح انقلاب جهانی پرولتاریا تلاش می کرد، استفاده می کردند. [ ۲] در این دوره به وضوح شوروی برنامه های خود برای فعالیت های سیاسی جنبش های کمونیست و فعالان کارگری را در بریتانیا و ایالات متحده تشدید کرده بود. تایم بر این باور بود که این سیاست شوروی در حدود سال ۱۹۳۵، برای مشارکت کمونیست ها در تشکیل گروه های مردمی در کشورهای مختلف جهان بود و از مقابلهٔ استالین با انتقادهای تروتسکیسم ناشی می شد.
عکس طلای مسکوعکس طلای مسکوعکس طلای مسکو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس