طرح عملیاتی بارباروسا

دانشنامه عمومی

طرح عملیاتی بارباروسا به مجموعه برنامه ریزی ها و طرح ریزی هایی نظامی اشاره دارد که توسط فرماندهی های عالی نیروی زمینی و نیروهای مسلح آلمان جهت آماده سازی برای اجرای عملیات بارباروسا، طرح حمله این کشور به شوروی، انجام گرفت. این مطالعات و طرح ریزی های عملیاتی از بهار سال ۱۹۴۰ آغاز شد و در نهایت با صدور فرمان شماره ۲۱ پیشوا در ۱۸ دسامبر سال ۱۹۴۰، صورت راهبردی آن به پایان رسید.
این طرح که به صورت چند مرحله ای تنظیم شده بود، به صورت کلی نیروهای آلمانی را به سه گروه ارتش در شمال، مرکز و جنوب جبهه تقسیم نموده بود که بیشترین تمرکز آن بر بخش مرکزی بود. این سه گروه ارتش می بایست در سه محور واگرا به سمت شهرهای کلیدی لنینگراد، مسکو و کی یف پیشروی می کردند و پس از تحقق این اهداف خود را جهت در امان نگاه داشتن بدنه اصلی خاک آلمان از گزند بمب افکن های دشمن، به خط ولگا - آرخانگلسک می رساندند. با این وجود، هدف اصلی نیروهای آلمانی همان طور که آدولف هیتلر، پیشوای این کشور، نیز بر آن تأکید داشت، انهدام نیروهای ارتش سرخ از طریق اجرای تاکتیک بلیتس کریگ در غرب رودهای دوینای غربی و دنیپر پیش از عقب نشینی آن ها به عمق اراضی شوروی، تعیین گردیده بود.
پس از اشغال مناطق بیسارابیا و بوکوفینای شمالی توسط شوروی و با احساس خطر از امکان دست اندازی ارتش سرخ به میدان های نفتی رومانی در پلویشت، آلمانی ها اقدام به تنظیم طرح های عملیاتی در زمینه مقابله با حمله احتمالی شوروی کردند. نخستین طرح گونه ای از دفاع مهاجمانه بود که با دفع حمله اولیه دشمن، در اولین قرصت اقدام به ضد حمله می کرد. روز ۲۶ ماه ژوئن سال ۱۹۴۰، دستور انتقال قرارگاه ارتش هجدهم و پانزده لشکر پیاده نظام از مناطق غربی جهت تقویت مرزهای شرقی تا پایان ماه ژوئیه، صادر شد. [ ۱] در حین تمرکز بر نبرد بریتانیا و عملیات شیر دریایی، ارتشبد فرانتس هالدر، رئیس ستاد کل نیروی زمینی روز ۳ ژوئیه از سرهنگ هانس فن گرایفنبرگ، رئیس ستاد عملیات های فرماندهی عالی نیروی زمینی خواست «ملزومات یک دخالت نظامی که روسیه را وادار به به رسمیت شناختن جایگاه مسلط آلمان در اروپا می کند» را بررسی نماید. [ ۲] هالدر روز ۴ ژوئیه، سپهبد گئورگ فن کوشلر، فرمانده ارتش هجدهم و سرتیپ اریش مارکس، رئیس ستاد این ارتش را موظف به آماده سازی طرح دفاعی دیگری توسط این ارتش برای محافظت از اراضی شرقی کرد. [ ۳] هالدر در نوشته های خود موارد زیر را هسته اقدامات لازم در این آماده سازی برمی شمارد:
عکس طرح عملیاتی بارباروساعکس طرح عملیاتی بارباروساعکس طرح عملیاتی بارباروساعکس طرح عملیاتی بارباروساعکس طرح عملیاتی بارباروساعکس طرح عملیاتی بارباروسا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس