طبیبی حشمت الله

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «حشمت الله طبیبی»، مردم شناس، جامعه شناس و از چهره های تأثیرگذار در مطالعات اجتماعی ایران، در سال 1305 در کرمانشاه به دنیا آمد.
مادرش از خانواده آل آقا بود و پدرش آقا میرزا فضل الله، در کرمانشاه یک کتاب فروشی را اداره می کرد که محل ملاقات اهالی فرهنگ و هنر در شهر بود.
وی در سال 1336ش، به تهران رفت و در محضر اساتید زمان خود در دانشگاه تهران، در رشته الهیات، به تحصیل پرداخت. پس از مدتی برای ادامه تحصیل در مقاطع فوق لیسانس و دکتری، در 1343ش، تهران را به مقصد پاریس ترک گفت و در آنجا به تحصیل جامعه شناسی، مطالعه اقتصاد، مردم شناسی و پژوهش های اجتماعی پرداخت و از دانشگاه سوربن پاریس با درجه ممتاز، فارغ التحصیل گردید. پس از پایان تحصیلات خود، به ایران آمد و در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به تدریس جامعه شناسی پرداخت.
وی پایان نامه تحصیلی فوق لیسانس خود را در باره «اقتصاد روستایی در کردستان ایران» زیر نظر پروفسور سرپر نوشت. رساله دکترای خود را با عنوان «مطالعه جامعه شناختی قبایل کرد در ایران» نیز نزد اساتید بزرگی چون پروفسور ژرژ بالاندیه و پروفسور آندره لوروا گوران تهیه و تنظیم کرد.
وی پس از بازگشت به ایران، همکاری خود را با مراکز علمی، از سال 1348ش و در دانشگاه اصفهان آغاز کرد و هم زمان با تأسیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در سال 1351ش، به گروه «انسان شناسی» این دانشکده پیوست.
وی از آغاز سال تحصیلی 1355ش، به سمت ریاست گروه آموزشی انسان شناسی منصوب گردید و تا سال 1376ش، در این سمت به انجام وظیفه مشغول بود. در طول این دوران، وی اثر بزرگ خود را تحت عنوان «مبانی جامعه شناسی و مردم شناسی ایلات و عشایر» تهیه کرد که جایزه بهترین کتاب سال دانشگاه تهران را به خود اختصاص داد.

پیشنهاد کاربران

بپرس