طاهری جلال الدین

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «سید جلال الدین طاهری» در سال 1305ش در اصفهان متولد شد. پدر بزرگش مرحوم آیت الله میرسید عبدالحسین موسوی از علمای بزرگ منطقه ی حسین آباد اصفهان بود.
او به خاطر مراوده با مرحوم داعی الاسلام از علمای هندوستان به زبان های انگلیسی و فرانسه تسلط پیدا کرده بود و به اتفاق هم، دارالتبلیغی در محله جلفای اصفهان تاسیس کردند که در زمینه تبلیغات اسلامی کار می شد و نام آنجا را «سقّاخانه» گذاشته بودند.
میرعبدالحسین، پدر آقای طاهری، میرزا آقا نام داشت و چون این واژه ها و اسامی در شناسنامه ها آورده نمی شد، بدینجهت نام عبدالخالق طاهری را برای خود انتخاب کرد. او مدتی در حوزه ی علمیه اصفهان درس خواند و عمامه بر سر نهاد و به تبلیغ پرداخت و در دوران مبارزه پهلوی با لباس روحانیت، از لباس به درآمد و با توجه به اطلاعات وسیع علمی، آگاهی و تسلط به رشته ی ریاضیات و زبان فرانسه، وارد خدمت فرهنگ (آموزش و پرورش) شد و به تدریس پرداخت.
سیدجلال الدین، پس از گذراندن دوره ی ابتدائی در دبستان حسین آباد، برای تحصیل در دوره ی متوسطه، در دبیرستان سعدی اصفهان ثبت نام کرد و شاگرد اول دبیرستان شد و مدتی هم با شهید بهشتی همکلاس بود.
وی در سال 1323ش دیپلم علمی دبیرستان را گرفت که شامل رشته های: ادبی، ریاضی و تجربی با هم می شد. مدتی در مدرسه فرانسوی ها به آموختن زبان فرانسه پرداخت و بعد از آن، به توصیه پدر و جدّش و تشویق های آیت الله حاج سید حبیب الله روضاتی و حاج محمد طاهری، عمویش، به حوزه علمیه اصفهان وارد شد.

دانشنامه آزاد فارسی

طاهری، جلال الدّین (اصفهان ۱۳۰۴ش)
طاهری، جلال الدّین
از روحانیون سرشناس معاصر و امام جمعۀ سابق اصفهان. آیت الله طاهری مدرک دیپلم خود را در اصفهان اخذ کرد و سپس به مسلک روحانیت پیوست. در ۱۳۲۵ از اصفهان به قم مهاجرت کرد و در درس خارج آیت الله خوانساری، آیت الله بروجردی، آیت الله محقق داماد، و امام خمینی (ره)شرکت کرد. در ۱۳۴۴، در حالی که به شدت از طرفداران نهضت امام خمینی (ره) محسوب می شد و در راه هدف ایشان می کوشید، به اصفهان بازگشت. بارها بازداشت، تعقیب، و تبعید شد. هربار که از حبس یا تبعید بازمی گشت با استقبال گستردۀ مردم روبه رو می شد و همین امر حاکی از دامنۀ نفوذ وی در اصفهان بود. طاهری در جریان انقلاب اسلامی در تحصن علما در مسجد دانشگاه تهران حضور داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی (ره) به نمایندگی ایشان و امامت جمعۀ اصفهان برگزیده و منصوب شد. به نمایندگی از مردم اصفهان عضو مجلس خبرگان قانون اساسی و مجلس خبرگان رهبری در دوره های اول و دوم بود. طاهری در اولین سال های دهۀ ۱۳۸۰ از امامت جمعۀ اصفهان کناره گرفت.

پیشنهاد کاربران

بپرس