صورت فلکی یوریون

دانشنامه عمومی

صورت فلکی یوریون ( به انگلیسی: EURion constellation ) ، الگویی از نشان های ساده است که از سال ۱۹۹۶ بر روی برخی از اسکناس های سراسر دنیا چاپ می شود تا نرم افزارهای تصویربرداری با تشخیص آن ها از بازتولید و چاپ پول تقلبی توسط کاربران جلوگیری کنند. پژوهش های انجام شده نشان می دهد که این روش بر روی دستگاه های فتوکپی رنگی کار می کند و با نرم افزارهای کامپیوتری چندان کارآمد نیست.
نام «صورت فلکی یوریون» را مارکوس کوهن به این الگو داده است؛ او پس از اینکه در سال ۲۰۰۲ متوجه شد که دستگاه زیراکس رنگی نمی تواند از اسکناس ها کپی تهیه کند به ماهیت این الگوها پی برد. او نام یوریون را نیز از ترکیب ایزو ۴۲۱۷ یورو و نام صورت فلکی اوریون ساخت.
یوریونی که کوهن اولین بار آن را شرح داد از الگویی شامل پنج دایره زرد، سبز یا نارنجی تشکیل می شد که از زوایای مختلف در اسکناس ها وجود داشتند. اندرو استیر بعدها به نسبت عددی بین دایره های نزدیک تر دست یافت که به تشخیص بهتر یوریون توسط نرم افزارها کمک می کرد.
صورت فلکی یوریون ابتدا در اسکناس ده یورویی شناخته شد.
در برخی از اسکناس ها این طرح در زمینه اصلی اسکناس با مهارت ترکیب شده و به سختی قابل تشخیص است. جزئیات فنی صورت فلکی یوریون بدست مخترعان و کاربران آن ها سری باقی مانده و بیان نشده اند. در یک امتیازنامه اختراع چنین آمده که این الگو و الگوریتم کشف آن بدست شرکت ژاپنی اومرون ثبت شده است. مشخص نیست که این طرح نام رسمی خاصی دارد یا نه. یک بانک هندی در اوت ۲۰۰۵ در یکی از نشریه هایش از آن با نام «ویژگی ضد فتوکپی اومرون» نام برده است.
در جدول زیر فهرست اسکناس هایی که الگوی صورت فلکی یوریون در آن شناسایی شده آورده شده است:
عکس صورت فلکی یوریونعکس صورت فلکی یوریونعکس صورت فلکی یوریونعکس صورت فلکی یوریون
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس