صحنی دمشقی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] صحنی دمشقی (نقد ابن تیمیه). همواره نقد شخصیت های علمی مذاهب اسلامی به خصوص علمای اهل سنت تاثیر به سزایی در شناخت فرقه وهابیت و بنیانگذار فکری وی یعنی ابن تیمیه دارد در این مقاله به نظر یکی از علمای مذهب شافعی به نام حصنی دمشقی پیرامون ابن تیمیه و فتاوای وی می پردازم.
«شیخ تقی الدین ابوبکر بن محمد حصنی دمشقی شافعی» در سال ۷۵۲ هجری قمری در قریه ای به نام «حوران» به دنیا آمد و پس از آن به دمشق آمد و فقه شافعی را نزد استادانی چون زهری، ابن جابی و صرخدی و غزی آموخت و پس از آن به مقابله با ابن تیمیه پرداخت و در این راه تلاش بسیار کرد و عده ای از طلاب علوم دینی از او پیروی کردند و به همین خاطر در شام نزاعهای فراوان به وجود آمد و در سال ۸۲۹ ه. ق از دنیا رفت.
حصنی دمشقی، تقی الدین، دفع الشبه عن الرسول، مقدمه کتاب.
وی شخصیتی است که احمد عیسی عاشور مؤلف کتاب «الفقه المیسر» کتاب خود را بر اساس کتاب «کفایة الاختیار» وی تنظیم و تالیف کرده است. این کتاب با نام «فقه آسان در مذهب شافعی» توسط دکتر محمود ابراهیمی ترجمه و به چاپ رسیده است. (و از حصنی دمشقی مؤلف اصلی کتاب نیز مقدمه ای با همین عنوان در ابتدای کتاب به چاپ رسیده است.)
احمد عیسی عاشور، فقه آسان در مذهب امام شافعی، ص۱۸، مقدمه مؤلف.
به نظر وی ابن تیمیه ای را که برخی دریای علم توصیف می کنند، برخی از پیشوایان او را زندیق مطلق می شمارند و علت گفتار این علما را بررسی تمام آثار علمی ابن تیمیه و مواجه نشدن با اعتقاد صحیحی در مورد ایشان و تفکیر مسلمانان در موارد متعدد و آمیخته بودن کتابهای وی به تشبیه خدا به مخلوقات و تجسیم ذات باری تعالی و هم چنین جسارت به ساحت مقدس رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) و شیخین و ملحد دانستن عبدالله بن عباس می داند.
حصنی دمشقی، تقی الدین، دفع الشبه عن الرسول، ص۱۲۵.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس