شیوه های تفسیر قران کریم

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] شیوه های تفسیر قرآن کریم. شیوه های تفسیری قرآن کریم اثر استاد مصری مصطفی صاوی جوینی به نام مناهج فی التفسیر می باشد که با اهتمام آقایان موسی دانش و حبیب روحانی ترجمه شده است.
مناهج التفسیر، کتابی است تحقیقی و ادبی که شیوه های تفسیری را از دوران پیامبر(ص)تا پایان قرن سوم هجری بررسی و نقد می کند.
در مقدمه این اثر، بطور مختصر مراحل تفسیر که از زمان پیامبر شروع و سپس به ابن عباس در قرن اول و بعد مکتب لغوی، خردگرایی و روایی میرسد بازگو و از روش و سبک خود در بررسی این مراحل و مکاتب صحبت کرده و در ضمن بررسی شیوه مفسران به ارائه شخصیت مؤلف و بازتاب تمدن عصر آنان می پردازد زیرا ایشان معتقدند که بین اینهاارتباطی تنگاتنگ وجود دارد.
اثر حاضر در پنج بخش با عناوین شیوه قرآنی در قرائت و تفسیر، ابن عباس پدر تفسیر، مکتب لغوی در شیوه تفسیری، خودگرایی در تفسیر جاحظ و طبری و شیوه تفسیر روایی قرآن آمده است.
در بخش اول روش قرآنی در قرائت، تلاوت و تفسیر را با اتکا به آیات قرآنی و روایات نبوی شرح داده که در حقیقت روش تفسیر قرآن در عصر رسول خدا(ص)را دربر دارد و آن عبارت از دل سپردن به قرآن و فهم دقیق و تاثر شدید از قرآن

پیشنهاد کاربران

بپرس