شربت درخت افرا، شربت میپل شیره ای است که معمولاً از گونه های شکر قرمز و سیاه افرا به دست می آید. در شرایط اقلیمی سرد این درختان در فصل زمستان در تنه و ریشه خود نشاسته ذخیره می کنند.
این نشاسته به شکری تبدیل می شود که در بهار به همراه شیره درخت بالا می آید. برای جمع آوری این شیره باید درون تنهٔ درخت افرا حفره ای ایجاد شود. شیره جمع آوری شده به وسیله گرما و عمل تبخیر، آب اضافه خود را از دست می دهد و شربت تغلیظ شده افرا را به جای می گذارد.
یکی از سنت های کانادایی و همچنین آمریکایی که از بومیان اولیه به یادگار مانده است گرفتن شیره درخت افرا در اواخر زمستان کانادا ( مارس ) می باشد. بعد از فصل سرما که درختان کم کم قادر به تولید مجدد غذا می شوند، شیره ای که در فصل سرما مورد استفاده درخت قرار نگرفته طی فرایندهایی ( سنتی و مدرن ) جمع آوری می شود. مهم ترین قسمت این فرایندها، غلیظ کردن شیره می باشد به طوری که از هر ۴۰ لیتر شیره اولیه تنها ۱ لیتر شیره نهایی تهیه می شود. مزه این شیره بسیار شبیه به عسل است.
در منطقه ای بومی در آمریکا در کانادا و خود ایالات متحده برای اولین بار ساخت شیره افرا دیده شده بود. به این صورت که فقط مقدار زیادی مایع روان و آبکی از درخت افرا برداشت می کردند. حتی شیمیدان انگلیسی به نام روبرت بویل نیز در سفری که در سال ۱۶۶۳ به ایالات متحده آمریکا داشت به ثبت رساند.
ارزش غذایی شیره درخت افرا در هر ۱۰۰ گرم ( ۳/۵ اونس ) [ ۱]
• انرژی ( ۲۶۱ کیلو کالری )
• کربوهیدرات ۶۷/۰۹ گرم
• قندها ۵۹/۵۳ گرم
• فیبر غذایی صفر گرم
• چربی ۰/۲ گرم
• پروتئین صفر گرم
• ویتامین ب۱ یا تیامین ۰/۰۰۶ میلی گرم
• ویتامین ب۲ یا ریبوفلاوین ۰/۰۱ میلی گرم
• ویتامین ب۳ یا نیاسین ۰/۰۳ میلی گرم،
• ویتامین ب۵ یا اسید پانتوتنیک ۰/۰۳۶ میلی گرم
• ویتامین ب۶–۰/۰۰۲ میلی گرم
• کلسیم ۶۷ میلی گرم
• آهن ۱/۲ میلی گرم
• منیزیم ۱۴ میلی گرم
• منگنز ۳/۲۹۸ میلی گرم
• فسفر ۲ میلی گرم
• پتاسیم ۲۰۴ میلی گرم
• روی ۴/۱۶ میلی گرم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین نشاسته به شکری تبدیل می شود که در بهار به همراه شیره درخت بالا می آید. برای جمع آوری این شیره باید درون تنهٔ درخت افرا حفره ای ایجاد شود. شیره جمع آوری شده به وسیله گرما و عمل تبخیر، آب اضافه خود را از دست می دهد و شربت تغلیظ شده افرا را به جای می گذارد.
یکی از سنت های کانادایی و همچنین آمریکایی که از بومیان اولیه به یادگار مانده است گرفتن شیره درخت افرا در اواخر زمستان کانادا ( مارس ) می باشد. بعد از فصل سرما که درختان کم کم قادر به تولید مجدد غذا می شوند، شیره ای که در فصل سرما مورد استفاده درخت قرار نگرفته طی فرایندهایی ( سنتی و مدرن ) جمع آوری می شود. مهم ترین قسمت این فرایندها، غلیظ کردن شیره می باشد به طوری که از هر ۴۰ لیتر شیره اولیه تنها ۱ لیتر شیره نهایی تهیه می شود. مزه این شیره بسیار شبیه به عسل است.
در منطقه ای بومی در آمریکا در کانادا و خود ایالات متحده برای اولین بار ساخت شیره افرا دیده شده بود. به این صورت که فقط مقدار زیادی مایع روان و آبکی از درخت افرا برداشت می کردند. حتی شیمیدان انگلیسی به نام روبرت بویل نیز در سفری که در سال ۱۶۶۳ به ایالات متحده آمریکا داشت به ثبت رساند.
ارزش غذایی شیره درخت افرا در هر ۱۰۰ گرم ( ۳/۵ اونس ) [ ۱]
• انرژی ( ۲۶۱ کیلو کالری )
• کربوهیدرات ۶۷/۰۹ گرم
• قندها ۵۹/۵۳ گرم
• فیبر غذایی صفر گرم
• چربی ۰/۲ گرم
• پروتئین صفر گرم
• ویتامین ب۱ یا تیامین ۰/۰۰۶ میلی گرم
• ویتامین ب۲ یا ریبوفلاوین ۰/۰۱ میلی گرم
• ویتامین ب۳ یا نیاسین ۰/۰۳ میلی گرم،
• ویتامین ب۵ یا اسید پانتوتنیک ۰/۰۳۶ میلی گرم
• ویتامین ب۶–۰/۰۰۲ میلی گرم
• کلسیم ۶۷ میلی گرم
• آهن ۱/۲ میلی گرم
• منیزیم ۱۴ میلی گرم
• منگنز ۳/۲۹۸ میلی گرم
• فسفر ۲ میلی گرم
• پتاسیم ۲۰۴ میلی گرم
• روی ۴/۱۶ میلی گرم
wiki: شیره درخت افرا