اسید پانتوتنیک


معنی انگلیسی:
pantothenic acid

دانشنامه عمومی

ویتامین ب۵ یا اسید پانتوتِنیک یکی از ویتامین های گروه ب است. نام این ویتامین از کلمهٔ یونانی پانتوتن ( به یونانی: παντόθεν ) به معنای از همه جا ریشه می گیرد. علت این نام گذاری این است که مقدار کمی از این ویتامین در تقریباً همهٔ غذاها یافت می شود. این ویتامین در چرخه کربس در تولید کوآنزیم آ موثر است.
این ویتامین محلول در آب است و در ترکیب با سیستیمین و ATP، کوآنزیم آ را به وجود می آورد. تبدیل اسید پانتوتنیک ( ویتامین ب۵ ) به فسفوپنتتین توسط آنزیم پنتوتنات کیناز نخستین مرحله در تولید کوآنزیم آ در جانداران است. ویتامین ب۵ برای متابولیسم کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها ضروری است و در سنتز هورمون ها نقش دارد. به علاوه، این ویتامین موجب رشد و مقاومت پوست و غشاهای مخاطی می شد. ویتامین ب۵ توسط گرما از بین می رود.
بدن انسان به طور متوسط به ۵ میلی گرم ویتامین ب۵ در روز نیاز دارد. این میزان که از طریق تغذیهٔ مناسب جذب بدن می شود در نوزادان حدود ۲ میلی گرم و در زنان شیرده ۷ میلی گرم است. کمبود ویتامین ب۵ معمولاً به هنگام سوءتغذیه بروز می دهد.
ویتامین ب۵ تقریباً در همهٔ غذاها به مقدار گوناگون یافت می شود؛ ولی دانه ها، غلات و به خصوص ژله رویال سرشار از این ویتامین هستند.
در داروسازی از این ویتامین برای جلوگیری از ریزش مو استفاده می شود.
عکس اسید پانتوتنیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اَسید پانتوتِنیک (pantothenic acid)
ویتامین C۹H۱۷N۵۵، محلول در آب و از نوع ب کمپلکس. در بسیاری از غذاها یافت می شود و برای متابولیسم حیوانی ضروری است. فقدان آن در رژیم غذایی منجر به ورم پوستی می شود. این ویتامین در شکستن چربی ها و کربوهیدرات ها نیز دخیل است. در ۱۹۳۳، برای اولین بار از کبد استخراج شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس