شیدور

فرهنگ اسم ها

اسم: شیدور (پسر) (فارسی) (تلفظ: šidvar) (فارسی: شيدور) (انگلیسی: shidvar)
معنی: رخشنده و درخشان، ( شید = خورشید، ور ( پسوند دارندگی )
برچسب ها: اسم، اسم با ش، اسم پسر، اسم فارسی

لغت نامه دهخدا

شیدور. [ شیدْ وَ ] ( ص مرکب ) رخشنده و رخشان. در زرتشتنامه آنجا که سخن از اسب گشتاسب آمده است اسب شیدور خوانده شده یعنی روشن و درخشان. ( از فرهنگ ایران باستان ص 259 ).

فرهنگ فارسی

رخشنده و رخشان در زرتشتنامه آنجا که سخن از اسب گشتاسب آمده است اسب شیدور خوانده شده یعنی روشن و درخشان .

پیشنهاد کاربران

جزیرهٔ شیدوَر، یکی از جزایر خلیج فارس از توابع بخش کیش شهرستان بندرلنگه در استان هرمزگان است. این جزیره جزو مناطق حفاظت شده محیط زیست کشور و یکی از مهم ترین پناهگاه های پرندگانی همچون عقاب دریایی دم سفید و آبزیانی مانند لاک پشت های دریایی، ماهیها و دلفینها در خلیج فارس است.
...
[مشاهده متن کامل]

شیدور به عنوان پناهگاه حیات وحش و آب سنگ های مرجانی دارای اهمیت بین المللی است و از سال ۱۳۶۶ تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.
در سال ۱۳۹۵ از سوی دبیرخانه کنوانسیون گونه های مهاجر واقع در دفتر منطقه ای یونپ در بانکوک، جزیره شیدور به عنوان یکی از زیستگاه های مهم لاک پشت دریایی معرفی شد. و به شبکه مناطق مهم لاک پشت دریایی در اقیانوس هند و جنوب شرق آسیا پیوست.
این جزیره با نام های شِتوار، شِتوَر، مارون و مارو هم شناخته می شود.
جزیره شیدور با مساحت ۹۸ هکتار ( حدود ۱ کیلومتر مربع ) در فاصله حدود ۱/۵ کیلومتری شرق جزیره لاوان و ۱۷۰ کیلومتری شهر بندرلنگه واقع شده است. طول این جزیره ۱/۸ کیلومتر و عرض آن حداکثر ۰/۸ کیلومتر است.
شیدور به دلیل داشتن شرایط زیستگاهی و امنیتی مناسب در فصل های بهار و تابستان زیستگاه امنی برای انواع پرندگان مهاجر به ویژه پرستوهای دریایی است و به عنوان بهشت پرندگان نیز معروف است.
جزیره شیدوَر به تعداد زیاد مار جعفری ( echis carinatus ) معروف است که معمولاً زیر شن مخفی می شوند. به این جزیره «ماران» و به لهجه محلی مارو نیز گفته می شود. غیر مسکونی بودن این جزیره به دلیل وجود نداشتن منبع اب شیرین و غذایی در این جزیره می باشد .
در تاریخ ۱۳۵۴/۵/۲۱ جزیره شیدور با وسعت ۹۸ هکتار ( کل جزیره ) به عنوان پناهگاه حیات وحش و در تاریخ ۱۹۹۹/۱۲/۲۹ محدوده ساحلی و آب های اطراف جزیره شیدور با مساحت ۸۷۰ هکتار به عنوان تالاب بین المللی در فهرست کنوانسیون رامسر ثبت شد.
این جزیره غیرمسکونی است و هیچ گونه فعالیت انسانی در آن مشاهده نمی شود. ساختار بیشتر سواحل این جزیره صخره ای بوده به گونه ای که ضلع جنوبی، غربی و بخش های بیشتر ضلع شمالی را سواحلی به صورت صخره ای دربرگرفته است. به طور کلی می توان گفت جزیره ای مسطح ( حداکثر ارتفاع ۶ متر ) و توده ای مرجانی است که با خاک شنی – رسی پوشیده شده است.

شیدورشیدورشیدور
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شیدور

بپرس