شوک عرضه

دانشنامه عمومی

شوک عرضه ( به انگلیسی: Supply shock ) رویدادی است که ناگهان باعث افزایش یا کاهش عرضه ی کالاها یا خدمات می شود. این تغییر ناگهانی بر تعادل قیمت کالاها یا خدمات یا سطح عمومی قیمت های اقتصاد تأثیر می گذارد.
در کوتاه مدت، شوک منفی در کل اقتصاد، منحنی عرضه کل را به سمت چپ تغییر داده و باعث کاهش مقدار محصولات تولید شده و افزایش سطح قیمت ها خواهد شد. [ ۱] به عنوان مثال، تحمیل تحریم تجارت نفت باعث ایجاد شوک نامطلوب در عرضه خواهد شد، زیرا نفت عامل اصلی تولید انواع مختلفی از کالاها است. شوک عرضه می تواند باعث رکود تورمی که ترکیبی از افزایش قیمت و کاهش تولید است بشود.
در کوتاه مدت، یک شوک مثبت در کل اقتصاد، منحنی عرضه کل را به سمت راست منتقل می کند، تولید را افزایش و سطح قیمت ها را کاهش می دهد. [ ۱] شوک عرضه مثبت می تواند در اثر پیشرفتی در فن آوری باشد ( شوک فن آوری ) که باعث می شود تولید کارآمدتر شود، بنابراین مقدار محصولات تولید شده را افزایش می دهد.
نمودار سمت راست نشان دهنده شوک منفی عرضه است؛ تعادل اولیه در نقطه A است و مقدار محصولات تولید شده به اندازهY1 در سطح قیمت P1 است. هنگامی که شوک عرضه اتفاق می افتد تأثیر منفی بر عرضه کل می گذارد: منحنی عرضه به سمت چپ ( از AS1 به AS2 ) منتقل می شود، در حالی که منحنی تقاضا در همان موقعیت باقی می ماند. تقاطع منحنی های عرضه و تقاضا تغییر می کند و تعادل اکنون نقطه B است. مقدار محصول تولید شده به Y2 کاهش یافته در حالی که سطح قیمت به P2 افزایش یافته است.
شیب منحنی تقاضا تعیین می کند زمانی که شوک اتفاق می افتد چه میزان قیمت و میزان تولید تغییر می کند. هرچه کشش تقاضا کم تر باشد ( و از این رو شیب منحنی تقاضای تندتر ) باعث می شود تأثیر بیشتری بر سطح قیمت و اثر کمتری بر کمیت داشته باشد.
عکس شوک عرضه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس