این ماهی در اندازه های کوچک تا متوسط در آب های ساحلی تا شنی، مصب ها و قسمت هائی که آب دریا و رودخانه در حالت مد می باشد زندگی می کنند. نوع ماهی کف زی هستند ودارای سرعت شنای کند نسبت به سایر ماهی ها هستند. صید این ماهی در منطقه بندر گناوه و اطراف بیشتر در سواحل شنی توسط قلاب و کاسه، تورهای محاصره ای مثل کاروف ( کرف ) یا پرتابی و… انجام می گیرد.
این ماهی گوشتخوار بوده و در بستر رودخانه ها از کرم ها وسخت پوستان نیز تغذیه می کند. صیادان بندر گناوه و اطراف اغلب در مناطقی مثل سواحل وخورهای بندر ریگ خور نو گناوه سواحل روستای گشوئی وخود سواحل بندر گناوه صید این ماهی را تجربه کرده اند. مصرف عمده این ماهی برای کباب بوده تا جائیکه بعضی از ساحل نشین از نوع کوچک آن بیشتر استقبال می کنند. . پس از تمیز کردن ماهی در روغن کباب کرده و بدون جدا کردن استخوان های کمری و حتی شاید سر، آن را مصرف می کنند. .
قابل ذکر است سراسر دریای عمان وبخش شرقی خلیج فارس تا بندر لنگه دریای گرمسیری و معتدل از آن صید می شود. در گویش بندر گناوه و اطراف به حواصیل یا حواصیم معروف است در منطقه کنگان به خور گل یا خرگل معروف است این ماهی تخم گذار است و فقط یکبار در سال تخم ریزی می کند و زمان تخم ریزی آن در فصل بهار و فروردین ماه در بالاترین حد است. این ماهی تخم های خود را در خورها و نواحلی ساحلی رها می کند.
روش سنتی صید این ماهی در بندر گناوه روش کاسه می باشد. در این روش یک کاسه متوسط را توسط یک تور با چشمه های ریز سیاه رنگ ویا ترجیحاً جوراب های زنانه قدیمی سیاه رنگ به صورت محکم پوشانده ویک سوراخ به اندازه یک سکه در بالای کاسه ایجاد می کنیم. سپس با آرد و گوشت ماهی بخصوص خرچنگ دهانه سوراخ و داخل آن را طعمه گذاری کرده در عمق متوسط آب دریا زیر ماسه های دریا دفن کرده و پس از گذران مدت زمانی کاسه را در حالی که شکار ماهی حواصیم داخل آن است از آب بیرون می آوریم.
در زبان ژاپنی کیسو نامیده می شود و یکی از عناصر سوشی است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین ماهی گوشتخوار بوده و در بستر رودخانه ها از کرم ها وسخت پوستان نیز تغذیه می کند. صیادان بندر گناوه و اطراف اغلب در مناطقی مثل سواحل وخورهای بندر ریگ خور نو گناوه سواحل روستای گشوئی وخود سواحل بندر گناوه صید این ماهی را تجربه کرده اند. مصرف عمده این ماهی برای کباب بوده تا جائیکه بعضی از ساحل نشین از نوع کوچک آن بیشتر استقبال می کنند. . پس از تمیز کردن ماهی در روغن کباب کرده و بدون جدا کردن استخوان های کمری و حتی شاید سر، آن را مصرف می کنند. .
قابل ذکر است سراسر دریای عمان وبخش شرقی خلیج فارس تا بندر لنگه دریای گرمسیری و معتدل از آن صید می شود. در گویش بندر گناوه و اطراف به حواصیل یا حواصیم معروف است در منطقه کنگان به خور گل یا خرگل معروف است این ماهی تخم گذار است و فقط یکبار در سال تخم ریزی می کند و زمان تخم ریزی آن در فصل بهار و فروردین ماه در بالاترین حد است. این ماهی تخم های خود را در خورها و نواحلی ساحلی رها می کند.
روش سنتی صید این ماهی در بندر گناوه روش کاسه می باشد. در این روش یک کاسه متوسط را توسط یک تور با چشمه های ریز سیاه رنگ ویا ترجیحاً جوراب های زنانه قدیمی سیاه رنگ به صورت محکم پوشانده ویک سوراخ به اندازه یک سکه در بالای کاسه ایجاد می کنیم. سپس با آرد و گوشت ماهی بخصوص خرچنگ دهانه سوراخ و داخل آن را طعمه گذاری کرده در عمق متوسط آب دریا زیر ماسه های دریا دفن کرده و پس از گذران مدت زمانی کاسه را در حالی که شکار ماهی حواصیم داخل آن است از آب بیرون می آوریم.
در زبان ژاپنی کیسو نامیده می شود و یکی از عناصر سوشی است.
wiki: شورت ماهیان