شورای همکاری خلیج فارس

دانشنامه آزاد فارسی

سازمانی عربی، تشکیل شده در ۱۹۸۱ با هدف ترویج صلح در منطقۀ خلیج فارس و ایجاد هم گرایی، هماهنگی و همکاری در امور اقتصادی، اجتماعی، دفاعی و سیاسی میان دولت های عرب خلیج فارس. اعضای این شورا عبارت اند از بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، و امارات متحدۀ عربی. مرکز آن در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، قرار دارد. رهبران شورای همکاری خلیج فارس در ژانویۀ ۲۰۰۱ با امضای پیمان دفاع مشترک با یکدیگر هم پیمان شدند تا در صورتی که به هریک از کشورهای عضو حمله شود به یاری یکدیگر بشتابند. آن ها همچنین بر اتخاذ اقداماتی برای ایجاد پول مشترک تأکید کردند.

پیشنهاد کاربران

شورای همکاری کشورهای عربی پیرامون خلیج فارس ( عربی: مجلس التعاون لدول خلیج العربیة ) ، که شورای همکاری خلیج فارس ( GCC؛ عربی: مجلس التعاون الخلیجی ) نیز نامیده می شود، بلوکی سیاسی - تجاری شامل کشورهای عربی خلیج فارس است که اعضای آن اهداف تجاری و اجتماعی مشترکی را پیگیری می کنند. شورای همکاری خلیج فارس در ۲۵ مهٔ ۱۹۸۱ میلادی و با هدف یکپارچگی اقتصادی و نظامی تشکیل شد که از جمله اهداف کشورهای عضو، رسیدن به واحد پولی مشترک تا سال ۲۰۱۰ بود. مقر اصلی این شورا هم اکنون در ریاض پایتخت عربستان قرار دارد. در جریان بهار عربی در سال ۲۰۱۲ عربستان سعودی برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه و اعتراضات، پیشنهاد تبدیل شدن شورای همکاری خلیج فارس به «اتحادیه خلیج» با تعامل نظامی و سیاسی و اقتصادی بیشتر بین کشورها را مطرح کرد. شورای همکاری خلیج فارس همچنین دارای یک شورای برنامه ریزی دفاعی است که همکاری نظامی بین کشورهای عضو را هماهنگ می کند. بالاترین نهاد تصمیم گیری شورای همکاری خلیج فارس، شورای عالی است که به صورت سالانه تشکیل جلسه می دهد و از سران کشورهای عضو تشکیل می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

در حال حاضر شش کشور زیر عضو این شورای همکاری هستند:
•   عربستان سعودی
•   بحرین
•   امارات متحده عربی
•   قطر
•   عمان
•   کویت
شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند. این کشورها دارای بیش از ۳٬۰۰۰ کیلومتر مرز دریایی هستند و در مجموع ۴۰ درصد منابع نفتی و یک چهارم منابع گازی سراسر جهان را به خود اختصاص داده اند. این کشورها در مجموع ۵۰ میلیون جمعیت دارند. همگی اعضای کنونی شورا کشورهای پادشاهی هستند. قطر، بحرین و کویت پادشاهی مشروطه و عربستان سعودی و عمان پادشاهی مطلقه و امارات متحده عربی نیز سلطنت فدرال است. در ۱۵ دسامبر سال ۲۰۰۹ دولت های بحرین، کویت، قطر و عربستان سعودی تشکیل شورای پول برای وحدت پولی بین اعضای شورا را اعلام کردند. محمد صباح الصباح وزیر وقت امورخارجه کویت، در هشتم دسامبر سال ۲۰۰۹ گفت برای ایجاد وحدت پولی بین اعضای شورا ممکن است تا ده سال طول بکشد. عمان و امارات بعدها خروج خود را از این طرح اعلام کردند.

شورای همکاری خلیج فارسشورای همکاری خلیج فارس
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شورای_همکاری_خلیج_فارس

بپرس