شهرستان شادگان

دانشنامه عمومی

شهرستان شادگان، یکی از شهرستان های استان خوزستان است. مرکز این شهرستان، شهر شادگان است. این شهرستان در سال ۱۳۵۸ از شهرستان خرمشهر مستقل گردید. [ ۳]
شهرستان شادگان از شمال با شهرستان کارون، از شمال غربی و شمال شرقی با شهرستان اهواز، از شرق با شهرستان خرمشهر، از غرب با شهرستان بندر ماهشهر و از جنوب با شهرستان آبادان همسایه است.
منطقه شادگان در قدیم با نام دورَگ و بخشی از آن با نام دورق شناخته می شد. این نام ها در زمان ورود اعراب به صورت دورق و سُرَّق تلفظ شد.
در جوار شادگان قدیم نیز روستایی به نام بوزی قرار دارد که آن را با باسیان قدیم یکی دانسته اند. ( یاقوت حموی یکی از تیره های ایرانی کرد را باسیان ذکر کرده است. )
بعدها طایفه بنی خالد در محل شادگان فعلی نشیمن گرفت و در سال ۱۱۶۰ قمری شیخ سلمان کعبی بر این طایفه غلبه کرد و شادگان فعلی را با نام فلاحیه بنیاد گذاشت.
شادگان نامی باستانی است که رودخانه طاب یا به قولی یکی از شاخه های رودخانه خیرآباد با این نام نامیده می شود. در آغاز دوره پهلوی این نام قدیمی برای دهکده فلاحیه نیز به کار رفت. از سوی سازمان شاهنشاهی درمانگاهی هم در آنجا ساخته شد.
مُسَعَّر بن مهلهل در سیاحت نامه خود ( بنا به نقل یاقوت حموی ) می نویسد:
از رامهرمز به دورق آتشکده ها در دشت این منطقه دیدم و در این ناحیه ابنیه عجیبه و معادن بسیار است. در دورق آثار قدیمه از قباد بن دارا باقی است. آنجا گوگرد زرد دریایی دارد که گوگرد آن در جای دیگر یافت نمی شود. قومی از راویان به دورق منسوبند. [ ۴]
شهرستان شادگان دارای ۳ بخش، ۸ دهستان و ۳ شهر به شرح زیر است:[ ۵]
براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان شادگان برابر با ۱۳۸، ۴۸۰ نفر بوده است. [ ۶]
عکس شهرستان شادگان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس