شهرستان اراک

دانشنامه عمومی

شهرستان اراک یکی از شهرستان های استان مرکزی ایران است. این شهرستان ازدو بخش مرکزی و معصومیه تشکیل شده است. [ ۳] مرکز آن کلان شهر اراک است. جمعیت این شهرستان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۵۹۱٬۷۳۷ بوده است.
شهرستان اراک از شمال به تفرش، از مغرب به همدان و ملایر، از مشرق به شهرستان محلات و از جنوب به شهرستان خمین و شازند محدود شده و ارتفاع متوسط شهرستان حدود ۱۷۰۰ متر از سطح دریاست و از لحاظ وسعت سومین شهرستان استان بعد از شهرستان زرندیه و ساوه می باشد.
شهرستان اراک به لحاظ برخورداری از عوامل آب و هوایی ( مانند مجاورت با تالاب میقان، وجود ارتفاعات و… ) دارای نوسانات اقلیمی است، به طور کلی تابستان های نسبتاً گرم تا ملایم و زمستان های سرد از خصوصیات اقلیمی شهرستان اراک است.
از مهم ترین کوه های آن می توان به کوه های راسوند، سفیدخانی و هفتادقله اشاره کرد.
شهرستان اراک دارای سه بخش مرکزی، بخش ساروق و معصومیه و ده دهستان است:
بخش مرکزی
دهستان امان آباد
دهستان امیریه
• دهستان داودآباد
دهستان سده
دهستان شمس آباد
دهستان مشک آباد
• دهستان مشهد میقان
نقاط شهری: اراک و داودآباد
• بخش ساروق ( به مرکزیت ساروق )
• دهستان مشهدالکوبه
• دهستان ساروق
نقاط شهری: ساروق
• بخش معصومیه ( به مرکزیت کارچان )
نقاط شهری: کارچان
بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان اراک در سال ۱۳۹۵ حدود ۵۹۱٬۷۵۶ نفر است.
اهالی این شهرستان به زبان فارسی و لهجه اراکی سخن می گویند. [ ۴]
اکثر ساکنین شهرستان اراک مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند.
وجود کارخانه ها و صنایع مختلف در محدوده شهرستان اراک از سویی و مرکزیت استان از سویی دیگر باعث جذب فعالیت های صنعتی و خدماتی در اراک شده است. از صنایع دستی عمده آن فرش بافی است که فرش ساروق اراک در این مورد از شهرت خاصی برخورداراست.
به خاطر وجود صنایع مختلف و مادر در اراک این شهر را پایتخت صنعتی ایران می نامند.
شهر اراک با اینکه به عنوان یک شهر صنعتی شناخته شده است، از نظر کشاورزی دارای پتانسیل های قابل توجهی است. حدود ۱۱۸٬۵۰۰ هکتار زمین قابل کشت در شهرستان وجود دارد که سالانه حدود ۴۰۲٬۴۹۲ تن محصولات دامی، زراعی و باغی از آن برداشت می شود. از عمده ترین محصولات کشاورزی می توان به گندم، جو، علوفه دام، چغندرقند، سیب زمینی، انگور، هلو، سیب، گردو و بادام اشاره کرد. همچنین در بخش دامداری، ۱۲۸ واحد مرغداری، ۱۱۲ واحد گاوداری شیری، ۴۱۶ واحد گوساله پرواری، ۹ ایستگاه جمع آوری شیر فعالیت دارند. [ ۵]
عکس شهرستان اراک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس