شهادت عمار بن یاسر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عمار یاسر از اصحاب خاص پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) و از نخستین ایمان آورندگان، در مکه بود. همواره پیرو رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) بود و در همه نبردهای آن حضرت شرکت داشت.
«عمار یاسر» در حدود ۴۴ سال قبل از بعثت به دنیا آمد. پدرش «یاسر» نام داشت که از مردم یمن بود و بعدها در مکه ساکن گشت.سمیه، مادر عمار، کنیز ابوحذیفه بود. او کنیزش را به همسری یاسر در آورد و یاسر از آن زن صاحب فرزندی شد که نام او را عمار گذاشتند. ابو حذیفه بعدها عمار را از قید رقیت آزاد کرد و از این رو از موالی بنی مخزوم به حساب آمد.
اسلام آوردن عمار
بعد از بعثت پیامبر و بعد از دعوت مخفیانه سه ساله، پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) دعوت خود را آشکارا آغاز نمود. عمار به همراه پدر و مادر و برادرش (عبدالله) در سال پنجم بعثت به حضور پیامبر آمد. و مسلمان شدند و اینان سی و چندمین نفری بودند که اسلام آوردند، در حالی که عمار حدودا ۴۸ سالی داشت.
شکنجه ی خاندان عمار
عمار، آنچنان به پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) نزدیک بود که خود می گوید: «کنت تربا لرسول الله فی سنه، لم یکن احد اقرب الیه منی» من دوشادوش رسول خدا بودم هیچ کس مثل من به آن حضرت نزدیک نبود. شاید بر همین اساس بود که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) فرمود: «ان عمارا جلدة بین عینی و انفی» همانا عمار پوست بین چشمان و بین من است. پس از هجرت و ورود عمار به مدینه ، در ساختن مسجدالنبی بسیار فعال بود، چنان که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) به او فرمود: آنقدر به خود زحمت نده. عمار گفت: دوست دارم در ساختن مسجد شرکت کنم. و همانجا بود که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) دستی بر شانۀ عمار زد و فرمود: «انک من اهل الجنه تقتلک الفئة الباغیة» یعنی تو اهل بهشت هستی، قوم ستمگر تو را می کشند.سیره نویسان، در مورد شرکت پرتلاش عمار در جنگها چنین نوشته اند که «عمار» در همۀ جنگهای پیغمبر و در بیعت رضوان همراه رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) شرکت نمود. در جنگ بدر قهرمانی ها نشان داد و آزمایش های رزمی را، چنان که باید، به انجام رسانید.
موضعگیری عمار یاسر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس