شرح ترددات المختصر النافع

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] شرح ترددات المختصر النافع از شروح مختصر و با ارزشی است که به شرح قسمتی از مطالب مختصر النافع پرداخته است که در آن، محقق حلی (م 676 ق) با عنوان «تردد» آن را مطرح نموده است.
علی بن ابراهیم بن سلیمان قطیفی (تا سال 995ق زنده بوده است).
کتاب مختصر از متون فقهی است که از زمان نگارش آن مورد اعتماد فقهای عظام واقع شده و شروح متعددی همچون «کشف الرموز» فاضل آبی، «مهذّب البارع» ابن فهد، «ریاض المسائل» سید علی طباطبایی، «إیضاح النّافع» شیخ ابراهیم بن سلیمان قطیفی، «غایة المرام» سید محمّد عاملی، صاحب المدارک بر آن نگاشته شده است. (الذریعة ج 57/14 تا 62).
بعضی از این شروح مثل کشف الرموز خلاصه و مختصر و بعضی همچون ریاض المسائل و مبسوط به شرح این کتاب پرداخته اند.
کتاب شرح ترددات، شرح مختصری است که به بیان منشأ تردید در حکم مسائل فقهی پرداخته است و در عین مختصر بودن به نکات فقهی ارزشمندی متعرض شده است.
پدر مؤلف، شیخ ابراهیم بن سلیمان قضیفی نیز کتاب إیضاح النافع فی شرح النافع فی مختصر الشرایع و همین طور حواشی بر کتاب مختصر را تألیف نموده است. (الذریعة502/2، ج 57/14، ج 193/6).

[ویکی فقه] شرح ترددات المختصر النافع (کتاب). شرح ترددات المختصر النافع تالیف علی بن ابراهیم بن سلیمان قطیفی و ایشان تا سال ۹۹۵ ق زنده بوده است.
کتاب شرح ترددات المختصر النافع از شروح مختصر و با ارزشی است که به شرح قسمتی از مطالب مختصر النافع پرداخته است که در آن، محقق حلی (م ۶۷۶ ق) با عنوان «تردد» آن را مطرح نموده است.
اهمیت کتاب
کتاب مختصر از متون فقهی است که از زمان نگارش آن مورد اعتماد فقهای عظام واقع شده و شروح متعددی همچون « کشف الرموز » فاضل آبی، « مهذب البارع » ابن فهد ، « ریاض المسائل » سید علی طباطبایی ، « ایضاح النافع » شیخ ابراهیم بن سلیمان قطیفی ، « غایة المرام » سید محمد عاملی ، صاحب المدارک بر آن نگاشته شده است. بعضی از این شروح مثل کشف الرموز خلاصه و مختصر و بعضی همچون ریاض المسائل و مبسوط به شرح این کتاب پرداخته اند. کتاب شرح ترددات، شرح مختصری است که به بیان منشا تردید در حکم مسائل فقهی پرداخته است و در عین مختصر بودن به نکات فقهی ارزشمندی متعرض شده است. پدر مؤلف، شیخ ابراهیم بن سلیمان قطیفی نیز کتاب ایضاح النافع فی شرح النافع فی مختصر الشرایع و همین طور حواشی بر کتاب مختصر را تالیف نموده است.
گمنام بودن مؤلف
بنظر می رسد به علت درگیری که بین پدر وی فقیه فاضل و محدث دانشمند شیخ ابراهیم بن سلیمان و محقق کرکی (م ۹۴۰ ق) وجود داشته است که به قسمتی از آنها در روضات الجنات و ریاض العلماء اشاره شده است. در منابع و مآخذ موجود شرح مفصل و مبسوطی از زندگی نامۀ این پدر و پسر وجود ندارد و حتی به تاریخ ولادت و وفات و تالیفات آنها نیز کمتر اشاره شده است.
تالیف و انتشار
...

پیشنهاد کاربران

بپرس