شاخص گلوکز یا نمایهٔ قندِخونی[ الف] مقدار قند آزاد شده در بدن پس از مصرف کربوهیدرات در واحد زمان است و با شاخص ۱ تا ۱۰۰ اندازه گیری می شود.
شاخص گلوکز بالای یک کربوهیدرات نشانگر بالا بردن قند خون در مدت کمی است و پیرو آن مقدار زیادی انسولین در بدن آزاد می شود. برعکس آن، شاخص گلوکز پایین برای یک ماده غذایی به این معنی است که با آزاد شدن قند به طور ملایم، تدریجی و در مدت زمان طولانی، سطحی ثابت، یکنواخت و ملایم از انسولین در بدن تولید می شود.
رژیم های غذایی بر پایه شاخص گلوکز برای کاهش وزن، کنترل بهتر قند خون و سلامت قلب توصیه می شوند. پیشنهاد برای سلامتی بیشتر استفاده تا حد ممکن از کربوهیدرات با شاخص گلوکز کمتر از ۵۰ است. استفاده از مواد غذایی با شاخص گلوکز بالا بدن را در یک چرخهٔ معیوب قرار می دهد؛ از طرفی سریع تر از حالت عادی باعث گرسنگی و میل به غذا خوردن و از سوی دیگر به دلیل سطح بالای انسولین در خون سبب اضافه وزن و چاقی می شوند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفشاخص گلوکز بالای یک کربوهیدرات نشانگر بالا بردن قند خون در مدت کمی است و پیرو آن مقدار زیادی انسولین در بدن آزاد می شود. برعکس آن، شاخص گلوکز پایین برای یک ماده غذایی به این معنی است که با آزاد شدن قند به طور ملایم، تدریجی و در مدت زمان طولانی، سطحی ثابت، یکنواخت و ملایم از انسولین در بدن تولید می شود.
رژیم های غذایی بر پایه شاخص گلوکز برای کاهش وزن، کنترل بهتر قند خون و سلامت قلب توصیه می شوند. پیشنهاد برای سلامتی بیشتر استفاده تا حد ممکن از کربوهیدرات با شاخص گلوکز کمتر از ۵۰ است. استفاده از مواد غذایی با شاخص گلوکز بالا بدن را در یک چرخهٔ معیوب قرار می دهد؛ از طرفی سریع تر از حالت عادی باعث گرسنگی و میل به غذا خوردن و از سوی دیگر به دلیل سطح بالای انسولین در خون سبب اضافه وزن و چاقی می شوند.
wiki: شاخص قندخونی