سیستئین پروتئاز

دانشنامه عمومی

سیستئین پروتئازها ( انگلیسی: Cysteine proteases ) که با نامِ «تیول پروتئازها» ( انگلیسی: Thiol proteases ) هم شناخته می شوند، آنزیم هایی هستند که کارشان تجزیهٔ پروتئین هاست.
این پروتئازها، مکانیسم کاتالیز مشابهی دارند که مشتمل بر یک تیول سیستئین هسته دوست است که بخش کاتالیتیک سه تایی یا چهارتایی دارد.
سیستئین پروتئازها به طور طبیعی در میوه هایی همچون پاپایا، آناناس، انجیر و کیوی یافت می شود و هنگامی که این میوه ها نارس باشند، بخش «پروتئاز» آن ها بیشتر است. در لاتکس بسیاری از تیره های گیاهی، سیستئین پروتئاز وجود دارد. [ ۱]
از این آنزیم ها در فرایند «نرم کردن گوشت» ( برای تهیه بیفتک یا کباب ) استفاده می شود.
عکس سیستئین پروتئاز
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس