سیراف بندر طاهری

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] "سیراف (بندر طاهری)"، حاوی دانستنی های گوناگون درباره ی آثار کهن سال و جایگاه مهم تاریخی سیراف، یکی از بزرگترین مراکز تمدن ایران باستان در کرانه ی خلیج فارس می باشد. این کتاب به زبان فارسی و توسط غلامرضا معصومی نوشته شده است.
مولف با مطالعه فصلی از کتاب (آثار شهرهای باستانی و جزایر خلیج فارس و دریای عمان) که درباره ی بندر سیراف بود، در وی تاثیر به سزایی بخشید، زیرا قسمت عمده ای از موضوعاتی که برایش ناشناخته مانده بود، روشن گردیده، در نتیجه سیراف ارزش بیشتری برای نگارنده پیدا کرد. لذا وی تصمیم گرفت، جهت تکمیل کتاب مذکور اطلاعاتی فزونتر درباره ی بندر تاریخی سیراف در اختیار گذارد.
این کتاب نتیجه بررسی و کاوش دو ماهه و مطالعه سه ساله نگارنده است، که علاوه بر شرح آثار بازمانده سیراف مردم شناسی و فرهنگ عامه ی این سرزمین، با یاری دانشمندان و باستانشناسان ایرانی و خارجی کوشش شده تا به مسائلی؛ چون: علت کندن قبور در سنگ و چگونگی آن، و زمان کندن این قبور، بپردازد.
این بندر تقریبا یک کیلومتری بندر طاهری کنونی یا بندر قدیم سیراف در سمت شمال و شمال غربی بندر دخمه ها قرار دارد و دارای قبوری است که در دامنه کوه ها و صخره ها در داخل سنگ های یک تکه ایجاد شده اند.
امروز از بندر سیراف تنها خرابه هایی در کنار دهکده ای به نام دهکده طاهری باقی مانده است. به دلیل اهمیتی که این شهر در ابتدای شکل گرفتن مدنیت اسلامی در ایران داشته است، باستان شناسان از سال 1966 به حفاری در محل خرابه های آن پرداختند و حاصل کار آنان پیدا شدن بقایای مجموعه شهری مهمی است که برای ترسیم شکل شهر ایرانی در قرن های هشتم تا دهم میلادی ماخذی بی همتا و قابل تامل است.

پیشنهاد کاربران

بپرس