سید محمد صدر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شهید سید محمد صدر از عالمان معاصر شیعه در عراق و از خانواده ای مشهور بود که نسب به امام کاظم علیه السّلام می رسانند.
در ۱۷ ربیع الاول سال ۱۳۶۲ ق متولد شد و تحت سرپرستی جد مادری اش آیت الله شیخ محمدرضا آل یاسین از مراجع تقلید زمان خود و پدر بزرگوارشان سید محمدصادق صدر پرورش یافت و دروس حوزوی را در سنین کودکی نزد پدر و دیگران فرا گرفت.

[ویکی شیعه] سید محمد بن محمدصادق صدر،(۱۳۲۲-۱۳۷۷ش) از مراجع تقلید شیعه ساکن عراق در قرن چهاردهم شمسی و از مبارزان با حکومت صدام.
صدر از روحانیان فعال در فعالیت های سیاسی-اجتماعی عراق بود؛ او بارها از سوی حکومت بعث عراق زندانی شد. برپایی نمازجمعه، تشکیل دادگاه اسلامی، احیاء مراسم عزاداری و راه اندازی پیاده روی به سوی کربلا در نیمه شعبان از فعالیت های اجتماعی- سیاسی او به شمار می رفت.
او نزد امام خمینی و سید محمدباقر صدر شاگردی کرد و در اندیشه تشکیل حکومت اسلامی در عراق بود. از وی آثاری بر جای مانده است که بیشتر در موضوع فقه و اصول است. مَوسوعَةُ الامام المهدی، منة المنان، ماوراء الفقه و فقه الاخلاق از آثار مشهور اوست.

[ویکی فقه] شهید سید محمد صدر از عالمان معاصر شیعه در عراق و از خانواده ای مشهور بود که نسب به امام کاظم علیه السّلام می رسانند.
در ۱۷ ربیع الاول سال ۱۳۶۲ ق متولد شد و تحت سرپرستی جد مادری اش آیت الله شیخ محمدرضا آل یاسین از مراجع تقلید زمان خود و پدر بزرگوارشان سید محمدصادق صدر پرورش یافت و دروس حوزوی را در سنین کودکی نزد پدر و دیگران فرا گرفت.
اساتید
نزد شیخ محمدرضا مظفر فلسه آموخت و اصول و فقه مقارن را نزد سید محمدتقی حکیم و فقه را نزد شیخ محمدتقی ایروانی فرا گرفت. سید محمد صدر همچنین زبان انگلیسی، روان شناسی و تاریخ را آموخت. کتاب کفایه و بخشی از دورس خارج را نزد سید محمدباقر تلمذ کرد. آیت الله خوئی، امام خمینی و سید محسن حکیم از دیگر استادان وی هستند.
اجازه روایت
وی از استادش مرحوم شهید سید محمدباقر صدر، پدرش سید محمدصادق صدر، دایی اش شیخ مرتضی آل یاسین و پسرعمویش آیت الله سید حسین خادم الشریعه، آقا بزرگ تهرانی، سید عبدالرزاق مقرم و آیت الله سید عبدالاعلی سبزواری اجازه روایت داشت.
ویژهگی اخلاقی
...

پیشنهاد کاربران

سید محمد صدر ( زادهٔ ۱۳۳۰ ) سیاستمدار ایرانی، مشاور سابق سید محمد خاتمی و مشاور سابق محمدجواد ظریف، و دارای دکترای داروسازی از دانشگاه تهران است. او در حال حاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می باشد.
وی فرزند سید رضا صدر و برادرزاده سید موسی صدر و پدرزن سید سید یاسر خمینی است.
...
[مشاهده متن کامل]

او در زمان دولت رجایی وارد وزارت امور خارجه شد و مدیرکل امور اروپا - آمریکای وزارت خارجه شد. از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸ در دوره وزارت سید علی اکبر محتشمی پور، معاون سیاسی و اجتماعی وزیر کشور بود. وی در دولت خاتمی معاون عربی – آفریقای وزارت خارجه شد که به همراه محسن امین زاده دو مدیر ارشد وزارت خارجه در دولت اصلاحات بودند.
سید محمد صدر از اعضای مؤسس جبهه مشارکت ایران اسلامی است و هم اکنون پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات وزارت خارجه است.
در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ ازسوی سید علی خامنه ای به مدت ۵ سال به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب گردید.
محمد صدر از منتقدان اصلی سیاست خارجی دولت احمدی نژاد بود و اظهار داشته که در سیاست خارجی نباید التماس کرد اما احمدی نژاد این کار را انجام داد. او می گوید که یکی از بدترین روزهای زندگی او روزی بود که احمدی نژاد پای سخنرانی جورج بوش در سازمان ملل نشست.
صدر معتقد است ایران بهترین رابطه با کشورهای منطقه و جهان را در زمان دولت سید محمد خاتمی داشته است و می گوید در دوران خاتمی نظام دربارهٔ مذاکره با آمریکا تصمیم نگرفته بود.
وی در مورد انتخابات ۱۳۹۲ در مورد نقش خاتمی گفته:
در حاشیه مراسم رونمایی از خاطرات سید محمد صدر، هادی سلیمان پور، رئیس مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه در سخنانی اظهار داشت:
در ۲۱ آبان ۱۳۹۷، وی در مورد تصویب CFT اظهار داشت که «مخالفان این نکته را درک نمی کنند که تصویب نشدن cft خدای نکرده ممکن است مقدمات سقوط جمهوری اسلامی را فراهم کند». حسین شریعتمداری در پاسخ این جمله گفت «بدیهی است که مقابله با تأمین مالی تروریسم نه فقط مورد اعتراض ایران نیست بلکه از آنجا که جمهوری اسلامی ایران یکی از اصلی ترین قربانیان تروریسم بوده و هست. اختلاف دربارهٔ تعریف تروریسم است. ممکن است مانند آقایان وزارت خارجه و نمایندگان موافق CFT بفرمایید که دربارهٔ مفهوم تروریسم تحفظ می دهید! که هم از وزارت خارجه و هم از شما بعید است از ماده ۱۹ کنوانسیون ۱۹۶۹ وین بی اطلاع باشید! مطابق این ماده از کنوانسیون وین که به قانون اساسی معاهدات شهرت دارد «حق تحفظ یا شرط - Reservation» در یک معاهده بین المللی فقط هنگامی قابل پذیرش است که با روح و هدف معاهده ناسازگار نباشد، موضوع CFT مقابله با تأمین مالی تروریسم، قطع منابع مالی و مراکز پشتیبان گروه های تروریستی است؛ بنابراین وقتی شرط ما آن است که تعریف کنوانسیون دربارهٔ تروریسم و مصداق گروه های تروریستی را نمی پذیریم، این شرط، به زعم آنان با موضوع کنوانسیون مغایرت داشته و قابل پذیرش نیست. علاوه بر این، مدیریت FATF به صراحت اعلام کرده است که شرط و تحفظ ایران را دربارهٔ مصادیق تروریسم نمی پذیرد و در بند دوم از شرایط ۹گانه خود آورده است که «منظور از مصادیق تروریست همان قطعنامه های سازمان ملل است و از ایران خواسته است اموال و دارایی های آنها را شناسایی و بلوکه کند و از انجام تراکنش های مالی توسط آنان خودداری ورزد»! جنابعالی سالیان دراز در وزارت خارجه مسئولیت داشته اید و بسیار تعجب آور است که از این موارد که الفبای حقوق بین الملل است بی خبر باشید! از نگاه مدیران FATF آنگونه که رسماً اعلام کرده اند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سپاه قدس، وزارت اطلاعات، وزارت دفاع، سازمان صدا و سیما و افرادی نظیر سردار قاسم سلیمانی، سردار نقدی، فریدون عباسی و… مصداق تروریسم هستند و بر اساس FATF رابطه مالی نظام با این مراکز باید قطع شود و اموال این افراد توقیف و مصادره شود!».

سید محمد صدر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سید_محمد_صدر_(سیاستمدار)
سید محمد صدر ( ۳ فروردین ۱۳۲۲ – ۲۹ بهمن ۱۳۷۷ ) مرجع تقلید شیعه، پسرعموی سید محمدباقر صدر، پدر مقتدی صدر و رئیس حوزه علمیه نجف و از احیاکنندگان نماز جمعه در عراق بود. مواضع سیاسی او ضد حکومت بعث عراق و هدایت جبههٔ تشیع برای اهداف اسلامی و زمینه سازی برای تشکیل حکومتی اسلامی در عراق مشکلاتی را برای وی پدیدآورد، تا سرانجام در بهمن ۱۳۷۷ در جریان یک سوءقصد همراه با دو تن از پسرانش ترور شد. تألیفات بسیاری از او به جا مانده است که موسوعة الامام مهدی از جملهٔ معروف ترین آن هاست.
...
[مشاهده متن کامل]

وی از خاندان صدر که از خاندان های مشهور مذهبی در ایران و عراق و لبنان بوده اند، است که سلسله شان به سید صدرالدین محمد می رسد. نسب این خاندان با اسنادی بسیار صحیح به موسی کاظم، امام هفتم شیعیان می رسد. از دیگر افراد برجستهٔ این خاندن می توان به سید صدرالدین صدر، سید موسی صدر، سید محمدباقر صدر و عبدالحسین شرف الدین عاملی اشاره کرد.
سید محمدصادق صدر، پدر سید محمد از روحانیون وقت بود. جد مادری او نیز آیت الله العظمی محمدرضا آل یاسین بود. سید محمدباقر صدر پسرعموی او بود.
سید محمد صدر در جوانی با دخترعمویش ازدواج کرد که حاصل این ازدواج دو دختر و چهار پسر بود. همه پسران او روحانی بوده و سه تن از پسرانش داماد سید محمد باقر صدر بوده اند. مصطفی و مؤمل، دو تن از پسرانش در جریان سوء قصد به جان پدرشان، در سال ۱۳۷۷ همراه با وی ترور شدند. مقتدی و مرتضی دو پسر دیگرش هستند.
در ۳ فروردین ۱۳۲۲ ( ۱۷ ربیع الاول ۱۳۶۲ ) زاده شد. داستان تولد و نامگذاری او اینگونه آمده است که مادرش باردار نمی شد، برای استجابت حاجت به مکه سفر می کند و در راه نذر می کند که اگر دارای پسری شود او را محمد بنامد، تا اینکه فرزندش در ۱۷ ربیع الاول همزمان با زادروز پیامبر اسلام زاده می شود و مادرش نیز به نذرش وفا می کند و او را محمد می نامد.
سید محمد دوران کودکی را زیر نظر جد مادری اش محمدرضا آل یاسین می گذراند و از تعلیم و تربیت پدرش سید محمدصادق صدر بهره مند می شود و با علوم مذهبی آشنا می شود. در یازده سالگی به حوزه علمیه نجف وارد می شود و دروس مقدمات را زیر نظر پدرش سید محمد صادق صدر، سید طالب رفاعی، حسن طراد عاملی، سید محمدتقی حکیم و محمدتقی ایروانی می گذارند.

سید محمد صدر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سید_محمد_صدر

بپرس