سیدحسن اصفهانی مسقطی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سیدحسن مسقطی، یکی از علما و عرفای معاصر و شاگرد عارف مشهور سیدعلی آقا قاضی طباطبایی بودند که برای امر تبلیغ به فرمان مرجعیت زمان، به هندوستان رفت.
سیدحسن مسقطی در سال ۱۲۹۷هـ. ق در کربلای معلی چشم به جهان گشود،
موسوی، تقی، قدوةالعارفین، ص۱۸.
اطلاعات ما در مورد حیات سیدحسن مسقطی بسیار اندک است. تنها می دانیم که از محضر آیت الله سیدعلی قاضی (رحمه الله) در عرفان عملی و نظری بهره برد و آن بزرگوار را استاد حقیقی خود می دانست. محبت عمیقش به استاد، دلیل روشن بر میزان استفاده اش از او بود.
حسن قاضی، محمد، صفحات من تاریخ الاعلام فی النجف الاشرف، ص۲۴۳-۲۴۴.
سیدحسن مسقطی به تدریس حکمت و عرفان در نجف مشغول بود و به خاطر بلاغت و فصاحت و معنویت باطنی شاگردان فراوانی در اطرافش جمع می شدند. سیدمهدی پسرخواهر مسقطی می گوید: «هنگامی که دایی ما در نجف تدریس می کرد، من در شهر «خالص» عراق سکونت داشتم. دایی ما در نجف منزلت رفیعی داشت. او در تدریس و بیان دارای مهارت عجیب و در فصاحت و بلاغت بی نظیر بود. حرارت الهی بیان او، آهن را نرم و نفوس را خاضع می کرد. سخن او در جان شنونده نفوذ می نمود. در حدود پانصد نفر از اهل علم در مجلس درس او که صحن نجف اشرف بود، شرکت می کردند. او صاحب جلالت و هیبت بود و قدرت فراوانی در اقناع مستمع داشت. فضای درس او با فضای درس های نجف متفاوت بود.»
موسوی، تقی، قدوة العارفین، ص۲۰.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس