سید نعمت الله جزایری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جزایری ، سید نعمت اللّه ، فقیه ، محدّث و ادیب امامی قرن یازدهم و دوازدهم می باشد. وی سرسلسله خاندان مشهور علمی و دینی سادات جزایری بود که سه قرن در منطقه خوزستان ، به ویژه شوشتر ، خدمات ارزنده ای کردند.
نسب آنها به عبداللّه بن موسی بن جعفر ، فرزند امام کاظم علیه السلام ، می رسد.
عبداللّه بن نورالدین جزایری ، کتاب تذکره شوشتر، ج۱، ص ۷۵، اهواز: کتابفروشی صافی .
بزرگ ترین فرزندِ پسرِ سید نعمت اللّه ، سید نورالدین بود که نسب عموم سادات جزایری به وی می رسد، از این رو آنان به سادات نوریه نیز مشهورند.
محمد جزایری ، نابغه فقه و حدیث : سیدنعمت اللّه جزائری ، ج۱، ص ۳۵۵، قم ۱۴۱۸.
سید نعمت اللّه ، به نوشته خودش ،
نعمت اللّه بن عبداللّه جزایری ، الانوار النعمانیة، ج ۴، ص ۳۰۲، بیروت ۱۴۰۴/۱۹۸۴.
...

[ویکی شیعه] سید نعمت اللّه جزایری (۱۰۵۰- ۱۱۱۲ق) مشهور به محدث جزایری، از علمای شیعی قرن یازدهم و دوازدهم و سرسلسله خاندان مشهور علمی و دینی سادات جزایری که نسب شان به امام کاظم (ع) می رسد. سید نعمت الله شاگرد عالمانی همچون علامه مجلسی، آقا جمال خوانساری، ملامحسن فیض کاشانی و شیخ حر عاملی بود. نوشته های به جامانده از سیدنعمت اللّه جزایری فراوان است و او را به سرعت قلم و کثرت تألیفات وصف کرده اند. از جمله آثار معروف او الانوار النعمانیة، قصص الانبیاء و کتاب کشکولی زَهر الربیع است. او از علمای طرازِ اول مسلک اخباری محسوب می شود.
سید نعمت الله جزایری سرسلسله خاندان سادات جزایری است که سه قرن در منطقه خوزستان ، به ویژه شوشتر، خدمات علمی و دینی ارائه می کردند. نسب آنها به عبدالله بن موسی بن جعفر، فرزند امام کاظم (ع)، می رسد. به نوشته سید نعمت اللّهT او در ۱۰۵۰ در روستای صَباغیه از جزایر بصره ، محلی میان دجله و فرات ، به دنیا آمد.
بزرگ ترین فرزندِ پسرِ او، سید نورالدین بود که نسبت بیشتر سادات جزایری به وی می رسد، از این رو آنان به سادات نوریه نیز مشهورند. برخی از فرزندان و نوادگان او در شوشتر ماندند و برخی در هند، نجف و جاهای دیگر ساکن شدند.

پیشنهاد کاربران

بپرس