سید فخرالدین سیدی قمی

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] سید فخرالدین از سلسله جلیله و عالی مقام سادات حسینی است که با سی و پنج واسطه به حضرت امام زین العابدین علیه السلام می رسد. جد گرامی وی، میرزا ابوطالب، پسر میرزا ابوالحسن حسینی، مشهور به «سیدی» می باشد. و شایسته است از زبان علمای بزرگ اسلام او را بشناسیم.
سید محسن امین: «میرزا ابوطالب، فقیه، متکلم، محدث و اصولی بود. او داماد فاضل محقق قمی، مورد اعتماد و از شاگردان ممتاز استادش محسوب می شد. استادش کتاب قوانین الاصول را که به خط خودش نوشته بود، برای حفظ و نگهداری به او سپرد، تا وقف ذریه و اولاد اهل علم خود نماید. از فرزندان مشهور ایشان میرزا سید فخرالدین شیخ الاسلام قمی است. آن عالم جلیل القدر (میرزا ابوطالب) در سال 1249 ق. وفات یافت و در مقبره زکریا بن آدم، راوی معروف و صحابی حضرت امام رضا علیه السلام واقع در قبرستان شیخان قم، دفن شد».
آقا بزرگ تهرانی: «میرزا ابوطالب قمی از اجلا و علمای بزرگ قم، از ائمه موثق جماعت و جمعه و داماد میرزای قمی، مؤلف کتاب قوانین الاصول و جد میرزا فخرالدین (شیخ الاسلام) می باشد».
شیخ محمدحسن هزارجریبی نجفی اصفهانی: «محقق قمی نسخه ای از کتاب قوانین را که به خط خودش نوشته بود، به دامادش میرزا ابوطالب داد تا حفظ و نگهداری کند. این عمل، دلیل بر مکانت و جایگاه والای میرزا ابوطالب است، زیرا مقدم داشتن او بر سایر دامادهایش، خود دلیل بر فضیلت و بزرگی است. وی مشهور به «شیخ الاسلام» و «میرزا فخرالدین قمی» می باشد».
سید حیدر آملی: «میرزا ابوطالب قمی ثلث اموال و املاک خود در قم و اطراف آن را جهت روضه خوانی، خیرات و مبرات، وقف نمود که هم اکنون بیشتر آن ها باقی مانده و به مصارف خیریه می رسد».
میرزا سید فخرالدین از ناحیه جد مادری اش به یکی از دختران ملا محمدطاهر شیرازی قمی، از علمای مشهور قرن یازدهم هجری و صاحب تألیفات فراوان، می رسد. مدفن آن عالم ربانی در مقبره زکریا بن آدم در شیخان قم می باشد.
مادر مکرمش دختر میرزا سید محمدرضا - متولی باشی آستان مقدس کریمه اهل بیت، حضرت معصومه سلام الله علیها و جد حاج سید ابوالفضل تولیت معروف به مصباح التولیة - بود. خاندان متولی باشی از سادات حسینی در جبل عامل لبنان و از احفاد سید الساجدین علیه السلام می باشند. سید حسین و سید محمدباقر متولی باشی هر کدام در زمان های مختلف، مفتخر به خدمتگزاری آستان مقدس بودند و از اجداد تولیت محسوب می شوند. آنان با مراجع عظام تقلید و علماء و بزرگان قم مراوده داشتند و از اکرام و اعزاز آن ها فروگذاری نمی کردند.

پیشنهاد کاربران

بپرس