سید صادق طباطبایی

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این مقاله پیرامون یک فرد تازه درگذشته است. برخی وقایع این مقاله، به ویژه اطلاعات مربوط به درگذشت ممکن است در آینده با روشن شدن پاره ای جزئیات تغییر کند یا کاملتر گردد.
سید صادق طباطبایی برادر همسر سد احمد خمینی و خواهرزاده امام موسی صدر و همچنین از جمله افراد تأثیرگذار در سال های پیش و پس از انقلاب اسلامی ایران بوده است. دکتر سید صادق طباطبایی فرزند آیت الله محمدباقر سلطانی بروجردی در سال ۱۳۲۲ در شهر قم متولد شد.
وی پس از گذراندن دوران دبیرستان در شهر قم و اقامت کوتاهی نزد امام موسی صدر برای ادامه تحصیل راهی آلمان شد. وی در رشته شیمی با درجه تخصص در شیمی آلی در دانشگاه آخن و سپس در دانشگاه بوخوم به تحصیل در رشته بیوشیمی پرداخت و سرانجام موفق به اخذ درجه دکتری در رشته بیوشیمی، در شاخه آنزیمولوژی و ژنتیک گردید و در سن 32 سالگی استاد دانشگاه بوخوم شد.
او در سال های حضورش در آلمان در کنار تحصیل و رشد علمی به فعالیت های اجتماعی و سیاسی نیز پرداخت. عضویت در اتحادیه انجمن های اسلامی اروپا و چند دوره دبیر روابط بین الملل آن سازمان گرفته تا انتشار فصل نامه عقیدتی سیاسی بخشی از فعالیت های سیاسی صادق طباطبایی در آن سال ها را شامل می شود.
وی در سال 1357 همراه امام خمینی به ایران آمد تا در وزارت کشور معاونت سیاسی و اجتماعی آن وزارتخانه و برگزاری رفراندوم نظام جمهوری اسلامی عهده دار شود.
طباطبایی در زمان دولت مهندس بازرگان، معاونت سیاسی ایشان و سخنگوی دولت موقت و همچنین وزیر مشاور در این دولت را در پرونده کاری خود به ثبت رساند و حتی بعد از استعفای مهندس بازرگان تا ریاست جمهوری رجایی ایشان سرپرستی نخست وزیری را با حکم حضرت امام عهده دار بوده است.
دکتر طباطبایی در عرصه نویسندگی و ترجمه هم کنار ننشت و با طرح مطالبی در باب شبیخون فرهنگی و نفی ماهواره و رسانه های تصویری کتاب هایی را نگاشته و ترجمه کرده که می توان به "طلوع ماهواره و افول فرهنگ "و " تکنوپولی " و " زندگی در عیش مردن در خوشی" و "زوال دوران کودکی " اشاره کرد.
وی در سال 1344 با دختر خاله خود، فاطمه صدر عاملی ازدواج کرد که ثمره این ازدواج یک دختر و پسر بنام های غزاله (متخصص مغز و اعصاب ،1352) و عدنان (دانشجوی مهندسی اقتصاد،1357) است.

پیشنهاد کاربران

بپرس