سید حسین یوسف مکی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] علامه سید حسین یوسف مکی در تاریخ ۱۳۲۶ هجری قمری در قریه نبطیه جبل عامل لبنان در بیت علم و تقوی چشم به دنیا گشود.
نسب او به حسین اصغر از فرزندان امام زین العابدین علیه السّلام میرسد. پدر او سید محمود و پدربزرگش سید ابراهیم از علما و مجتهدین و فقها منطقه نبطیه بودند. وی اول در مکتب خانه شروع به درس خواندن سپس در مدرسه رسمی که در کنار زبان عربی به دانش آموزان خود زبان فرانسه تعلیم میدادند رفت و در همین جا گواهینامه پایان دوره ابتدایی را گرفت پس از آن به مدرسه حمیدیه در قریه نبطیه که جدیدا ترمیم شده بود و اداره آن با فقیه و قاضی شرع شیخ محمد رضا زین (متوفای ۱۳۶۷ قمری) بود پیوست این مدرسه دانش آموختگان خود را برای پیوستن به حوزه نجف اشرف آماده می نمود علامه مکی تا سال ۱۳۴۸ هجری قمری اول در بخش طلاب خارجی و بعد در بخش طلاب داخلی در این مدرسه بسر برد در این موقع با تشویق فقیه عبد الحسین صادق (متوفای ۱۳۶۵ قمری) برای پی گیری و ادامه درسهایش متوجه حوزه نجف اشرف و آرزوی رسیدن به آن حوزه که همواره در دل پر می کشید و به انتظار تحقق دائما در کوشش و سعی بود تا اینکه بار سفر بست و در آخر تابستان ۱۳۵۰ هجری قمری به سوی حوزه نجف اشرف عازم گردید. علامه مکی همراه دوستش شیخ محمد تقی به جمع طلاب مدرسه میرزا حسین خلیلی و طلبه قدیمی آن مدرسه علامه شیخ رضا فرحات (متوفای ۱۳۸۵ هجری قمری) در نجف اشرف پیوست.
اساتید
علامه سید حسین در آغاز ورود خودبه حوزه نجف اشرف دروس خود را نزد استادان بنام و مشهور آن حوزه ادامه داد مباحث کفایة الاصول را نزد مرجع دینی مشهور شیخ خضر دجیلی (متوفای ۱۳۸۳ هجری قمری) خواند سپس علم فقه و اصول فقه را نزد مرجع شیخ حمید ناجی ادامه داد و برای تعمق بیشتر در اصول در دروس علامه سید محمود مرعشی و شیخ محمد علی کاظمی خراسانی (متوفای ۱۳۶۵ هجری قمری) شرکت جست و برای پیمودن مدارج عالی اجتهاد اول در دروس مرجع مشهور سید حسین حمامی و سپس در دروس مرجع اعلی سید محسن حکیم (متوفای ۱۳۹۰ هجری قمری) شرکت و به انجام رسانید و در همان اثناء علامه مکی محاضرات مرجع سید عبد الهادی شیرازی (متوفای ۱۳۸۳ هجری قمری) و سید محمود شاهرودی در اصول فقه را دنبال می کرد و در درس حکمت الهی فیلسوف ایرانی ملا صدرای شیرازی حضور داشت. در همین خلال که این دروس مراجع را دنبال می کرد پیش نویسهای تالیفات خودش که در آغاز شرح و تعلیقی بر العروة الوثقی سید محسن حکیم را تهیه و آماده می نمود.
← دریافت اجازه نامه
پژوهش و تحقیق در زمینه های مختلف از جمله فقه، اصول، عقاید و تاریخ از کارهای علمی علامه مکی است که طی سالیان متمادی به آن مشغول بوده و نتیجه این زحمات فراهم آمدن چندین اثر و کتاب است که برای صاحب نظران و اندیشمندان اسلامی بسیار سودمند است در اینجا چند اثرکه از ایشان به جای آمده را می آوریم بعضی از این آثار چاپ و انتشار یافته و بعضی هنوز به صورت خطی است و چاپ نگردیده است بطور کلی از ایشان ۱۶ کتاب چاپ و ۲۸ کتاب به صورت خطی تالیف شده است.
← آثار چاپی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس