سیحون

/seyhun/

برابر پارسی: بهرود

فرهنگ اسم ها

اسم: سیحون (پسر) (فارسی) (طبیعت) (تلفظ: seyhun) (فارسی: سیحون) (انگلیسی: seyhun)
معنی: از رودهای معروف در شمال ایران قدیم، ( اعلام ) ( = سیردریا ) رودی در قرقیزستان و قزاقستان به طول حدود کیلومتر، که از دره ی فرغانه می گذرد و به دریای آرال می ریزد، از رودهای معروف در شمال ایران قدیم که به دریاچه آرال می ریزد، این رود اکنون در قرقیزستان و قزاقستان جاریست
برچسب ها: اسم، اسم با س، اسم پسر، اسم فارسی، اسم طبیعت

لغت نامه دهخدا

سیحون. [ س َ ] ( اِخ ) رجوع به سیردریا شود.

فرهنگ فارسی

یا [سیحون] رودیست در آسیای مرکزی بطول ۲۷٠٠ کیلومتر که از مرتفعات شرقی نجد ایران سرچشمه گرفته بدریای آرال ( دریای خوارزم ) ریزد .

دانشنامه عمومی

سیحون (ازبکستان). سیحون ( به ازبکی: Saikhun ) یک منطقهٔ مسکونی در ازبکستان است که در شهرستان سیحون آباد واقع شده است. [ ۱] سیحون ۵٬۴۳۹ نفر جمعیت دارد.
عکس سیحون (ازبکستان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:سیردریا، رود

پیشنهاد کاربران

این اسم به دست ترکی هست که الان ترکمن می نامند
سیحون
معادل ابجد 134
تعداد حروف 5
Sihon تلفظ
نقش دستوری [[پهلوی]] Sihonاسم خاص مکان
آواشناسی seyhun
الگوی تکیه WS
شمارگان هجا 2
منبع فرهنگ واژه های سره
واقعا حرف الفابت آقا خانم خیلی حرف بی خود این رود سیحون جزو ازبکستان و تاجیکستان قزاقستان همین ازبکستان زمان قاجار تطبق عهد نامه آخال از ایران جدا شده همین ازبکستان قسمتی از خراسان قدیم بود اسم درست دوستان جیحون یک واژه عربی آمودریا واژه پارسی باستان است واژه امروز کسی به این رود جیحون نمی گوید آمو دریا می گوید چقدر پان ترکیسم هذیون می گویند .
...
[مشاهده متن کامل]

خیلی خوندمش ولی چیزی نفمیدم
مضحک ترین چیزی که دیدم
بالا نوشته برابر فارسی بهرود
پایین نوشته اسم فارسی 😂
مضحک ترینش قزاقستان شمال ایران 🤣
عزیزان قزاقستان کجا ایران قدیم کجا
این اسم ترکی هست گل ها چون اون جاها هیچ گاه بخشی از ایران نبوده
آرال هم اسم ترکیه کلن
در تاریخ آمده است که در مرز شرقی خراسان بزرگ ( که امروزه به خراسان ایران و افغانستان تقسیم شده ) رود بزرگی به نام جیحون ( نام قدیم جیحون، امو است ) جاری بوده است و سرزمین های آن سوی رود را ماوراءالنهر ( فرارود یا ورارود ) می خواندند . انتهای سرزمین باستانی ماوراءالنهر، رود دیگری به نام سیحون جاری بوده است امروزه این دو رود به ترتیب به نام آمودریا ( amu darya ) و سیردریا ( syr darya ) ( نحوه تلفظ: sir ) خوانده می شوند.
...
[مشاهده متن کامل]

سیر دریا یا همان سیحون، دو سرچشمه دارد، یکی از کوه های قرقیزستان و دیگری شرق ازبکستان که این رود پس از گذر از جنوب کشور قزاقستان از سمت شمال به دریاچه آرال می رسد.
آمودریا یا همان جیحون پس از سرچشمه گرفتن از فلات پامیر با گذر از مرزهای افغانستان با تاجیکستان و پس از گذر از کشورهای ترکمنستان و ازبکستان از سمت جنوب به دریاچهٔ آرال ( دریاچه خوارزم ) می ریزد. آمودریا پرآب ترین رود آسیای میانه و بعد از آن رود سیر دریا است.

بپرس