سیاوش بیک گرجی

دانشنامه آزاد فارسی

سیاوش بیک گرجی (گرجستان قرن ۱۰ق)
نگارگر ایرانی. از هنرمندان دربار شاه طهماسب صفوی بود که در نوجوانی همراهِ برادرش، فرخ بیک، از گرجستان به ایران آمد، و به دستور شاه طهماسب اول نزد استاد مظفرعلی هنر آموخت، و ازآن پس به یکی از نقاشان و طراحان برجستۀ دوران خود مبدّل شد. در چهره سازی و بازنمایی مجالس بزمی و رزمی مهارت داشت. بعدها در کتابخانۀ شاه اسماعیل دوم، نقاشی را پی گرفت. ازجمله آثار برجامانده از سیاوش بیک، جنگ اسفندیار با دیو، حمله اژدها به سوارکار، و با کمندبستن کاموس رستم را، درخور ذکرند.

پیشنهاد کاربران

سیاوش بیک گرجی از نقاشان گرجی ایران در عصر شاه تهماسب یکم و شاه اسماعیل دوم بود که در تهیه شاهنامه طهماسبی هم نقش داشته است. وی شاگرد شاه تهماسب یکم بود. در دوران پادشاهی شاه اسماعیل دوم، کتابخانه پادشاهی
...
[مشاهده متن کامل]
مرکز تجمع بزرگان نامدار ادب و هنر بود. این پادشاه کتابخانه سلطنتی را که در زمان شاه تهماسب تعطیل شده بود دوباره بازگشایی کرد و بسیاری از هنرمندان بلندآوازه که پراکنده شده بودند، از جمله سیاوش بیک گرجی را در آنجا گرد آورد. اسکندربیک ترکمان در کتاب عالم آرای عباسی درباره او می نویسد: «بسیار نازک قلم و دقیقه کار و مصور بی قرینه بود. سیاه قلم و کوه پردازی او را هیچ استادی به دست نمی گرفت. مجلس سازی او بی عیب بود. »

سیاوش بیک گرجی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سیاوش‌بیک_گرجی

بپرس