سیاست در اتحاد شوروی

پیشنهاد کاربران

سیاست در اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی یک نظام تک حزبی بود، در زمانی که احزاب کمونیست اروپای شرقی از هم پاشیدند یا خود را به سبک غربی، احزاب سوسیالیست یا سوسیال دموکرات تبدیل کردند، حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی حاکم بر اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیست، نخستین کشور کمونیستی را تشکیل می داد.
...
[مشاهده متن کامل]

حزب کمونیست شوروی متشکل از افرادی بود که بر اتحاد جماهیر شوروی حکم می راندند، قانون اساسی توسط این حزب نوشته شده بود، دولت جدا از حزب و قانون گذار، متشکل از همین افراد بود، یعنی هم سیاست گذاری کشور و هم قانون گذاری، توسط این حزب بود، زمینه آموزش اعضای حزب و نامزدهای آینده، اتحادیه جوانان لنین بود، البته در زمان اوج خود ۱۹ میلیون عضو داشت، قدرت حزب به دست سازمان تشکیلات اولیه قرار داشت که به بخش هایی تقسیم می شد، سازمان تشکیلات اولیه عملاً با اعضای خود در زندگی تمام افراد ( فرهنگی و اجتماعی ) ، سیاست، اقتصاد، حاکم بود و در همه کارخانه ها، ادارات دولتی، مدارس و مزارع جمعی و هر ارگان دیگر از هر حیث دارای قدرت بود، در اوج حزب حدود ۳۹۰٫۰۰۰ عضو در تشکیلات اولیه وجود داشت، افراد بسیار قدرتمند در دبیرخانه و دفتر سیاسی حضور داشتند، این دو ارگان در کنار کنگره حزب در سازمان تشکیلات اولیه قرار داشتند، کنگره حزب نهاد عالی در CPSU ( حزب کمونیست ) و تشکیلات اولیه بود که معمولاً هر ۵ سال یک بار تشکیل جلسه می داد و چندین هزار نماینده در آن شرکت می کردند، کنگره حزب تقریباً ۳۰۰ عضو داشت، همچنین کمیته مرکزی کمیته ای بود که با حداقل دو جلسه در سال برای نظارت کنگره ها و ارگان های کشور به نوبه خود اعضای زیادی از کمیته های دیگر را به خود جذب می کرد، در دفتر سیاسی با ۲۴ عضو عالی ترین نهاد سیاست گذاری در کشور بود، و تمام سیاست های خارجی و داخلی و عمومی را اعمال می کرد عضویت این افراد اگرچه توسط کمیته مرکزی تعیین می شد اما در واقع عمدتاً توسط اعضای خود ارگان تعیین می شد.
کنگره شوروی بر اساس اصل ۸ قانون اساسی ۱۹۲۴ شوروی عالی ترین ارگان قدرت بود. این کنگره در قانون اساسی ۱۹۳۶ شوروی با شو ای عالی اتحاد جماهیر شوروی جایگزین شد. مطابق با اصل ۳۰، این نهاد به عنوان بالاترین مقام دولتی و تنها شاخه قانونگذاری اتحاد جماهیر شوروی فعالیت می کرد. طبق اصل ۱۰۸ قانون اساسی ۱۹۷۷ شوروی، شورای عالی این اختیار را داشت که به کلیه امور در حوزه قدرت اتحاد جماهیر شوروی رسیدگی کند. مانند: پذیرش جمهوری های جدید به اتحادیه، ایجاد یک جمهوری خودمختار یا مناطق خودمختار جدید، تصویب برنامه چهارساله برای توسعه اجتماعی و اقتصادی، ایجاد و تصویب بودجه دولت و نهاد ارگانهایی که اتحاد جماهیر شوروی به آنها پاسخگو بود، حق انحصاری شورای عالی اتحاد جماهیر شوروی بود. قوانین اتحاد شوروی یا توسط شورای عالی یا با همه پرسی به تصویب می رسید.

سیاست در اتحاد شوروی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سیاست_در_اتحاد_شوروی

بپرس