سیاره ۹

دانشنامه عمومی

سیارهٔ ۹ ( به انگلیسی: Planet Nine ) نام موقتی یک سیارهٔ یخی بزرگ احتمالی با جرم تقریبی ۱۰ برابر زمین[ ۵] و قطری حدود ۱۳٬۰۰۰ تا ۲۶٬۰۰۰ کیلومتر ( نزدیک به ۲ تا ۴ برابر قطر زمین ) در ناحیهٔ بیرونی منظومهٔ خورشیدی است. وجود این سیاره توجیه پیکربندی مداری غیرمعمول یک گروه از اجرام فرانپتونی در فضای بیرونی کمربند کویپر خواهد بود.
احتمال وجود این سیارهٔ فرانپتونی در ۲۰ ژانویهٔ ۲۰۱۶[ ۶] با اعلام نتیجه های بررسی رفتار گروهی از اجرام کمربند کویپر بسیار بیشتر شد. پژوهش گران کنستانتین باتیگین و مایکل براون در مؤسسهٔ فناوری کالیفرنیا ( Caltech ) شواهد غیرمستقیم بیشتری از سیارهٔ ۹ بر اساس یک مدل جدید علمی از مدار غیرمعمول چند جرم فرانپتونی دیگر ارائه کردند. [ ۷] در گفت وگوی خود، نویسندگان مدل از شکل گیری سیاره که ممکن است شامل مهاجرت از منظومهٔ خورشیدی داخلی، مانند «فرضیهٔ سیارهٔ غول پیکر پنجم» باشد را در نظر گرفته اند.
نخستین نشانه های وجود سیارهٔ ۹ در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، که در آن اخترشناسان از مؤسسهٔ کارنگی و رصدخانهٔ جمینی هاوایی نشان دادند که مدار غیرمعمول جرم های خاصی در کمربند کویپر ممکن است تحت تأثیر گرانشی یک سیارهٔ عظیم ناشناخته در لبهٔ منظومهٔ خورشیدی پدید آمده باشد.
فرض بر این است که سیارهٔ ۹ در مسیر یک مدار بسیار بیضوی به دور خورشید، با دورهٔ مداری از ۱۰٬۰۰۰ تا ۲۰٬۰۰۰ سال زمینی می چرخد. مدار این سیاره با طول نیم قطر بزرگش که در حدود ۷۰۰ واحد نجومی یا در حدود ۲۰ برابر فاصلهٔ سیارهٔ نپتون تا خورشید است هرچند که؛ این فاصله را تا نزدیک به ۲۰۰ واحد نجومی ( ۳۰ بیلیون کیلومتر ) هم تخمین زده اند. انحراف مداری این مسیر در حدود ۱۰ ±۳۰ درجه است. خروج از مرکز مدار سیارهٔ ۹ آن را در جریان اوج و حضیض خورشیدی خود تا حدود ۱۲۰۰ واحد نجومی در هنگام اوج دور می کند. [ ۸]
این سیاره تخمین زده می شود که جرمی ۱۰ برابر جرم زمین[ ۹] و قطر آن دو تا چهار برابر قطر زمین باشد. [ ۱۰] یک بررسی فروسرخ ( مادون قرمز ) توسط کاوشگر نقشه بردار فروسرخ میدان وسیع در سال ۲۰۰۹ وجود چنین جرمی را در جمع بندی های خود برای یک جسم هم اندازهٔ نپتون فراتر از فاصلهٔ ۷۰۰ واحد نجومی رد نمی کند. [ ۱۱] بررسی مشابه دیگری در سال ۲۰۱۴ با تمرکز بر احتمال و امکان وجود جرم هایی با مقدار بالا در قسمت بیرونی سامانهٔ خورشیدی صورت گرفت. این بررسی امکان وجود جرمی در سطح و مقیاس سیارهٔ مشتری را تا برد ۲۶٬۰۰۰ واحد نجومی را رد کرده است. [ ۱۲]
عکس سیاره ۹عکس سیاره ۹عکس سیاره ۹عکس سیاره ۹
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس