سیاحت درویشی دروغین

فرهنگ فارسی

سیاحت درویشی دروغین در خانات ژسیای میانه سیاحت نامه ایست بقلم آرمینیوس وامبری در این کتاب مولف نخست از وقایع مهم مسافرت خود سخن میگوید و سپس ببحث درباره جغرافیا و آمارو روابط اجتماعی و سیاسی کشورهای مختلف آسیای میانه و نیز عادات و رسوم اقوام مختلف آن سامان می پردازدو درین زمینه ها اطلاعات سودمندی بدست میدهد . این کتاب بفارسی ترجمه و منتشر شده است .

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سیاحت درویشی دروغین (کتاب). سیاحت درویشی دروغین در خانات آسیای میانه اثر وامبری، آرمین، با ترجمه فارسی (فتحعلی خواجه نوریان) در سال ۱۳۳۷ به وسیله ( (بنگاه ترجمه و نشر کتاب)) منتشر شده است. این کتاب با وجود چند اشتباه و سهل بینی نویسنده اش از جمله مراجع معتبر است، برای طالبان مطالعه در احوال گذشته ترکمانان است.
کتاب شامل دو قسمت می باشد. قسمت اول از اوضاع و احوال تاریخ و جغرافیایی شهرها و آبادی های آسیای میانه و ترکمانان و ازبکان تا قرن هشتم و نهم می پردازد و قسمت دوم کتاب درباره آداب و رسوم ترکمن است.
گزارش محتوا
اوضاع و احوال تاریخی و جغرافیایی شهرها و آبادی های آسیای میانه و ترکمانان و ازبکان تا قرن هشتم و نهم را می توان، در آثار خاورشناسانی مثل بارتولد و فرای و در تحقیقات پژوهش گران ایرانی؛ مانند نوشته ها و ترجمه های خانم دکتر شیرین بیانی یافت. ولی از وضع ترکستان در دوره قاجار نوشته مفصلی ظاهرا جز این سفرنامه و اشاره های مختصری در دیگر سفرنامه های این دوره؛ مانند سفرنامه های پولاک ولیدی شل نیست. وامبری خاورشناسی مجاری است که به مطالعه زبان شناسی علاقه مند است و چون می پندارد، ممکن است زبان مادریش با زبان های ترکی و تاتاری خویشاوندی داشته باشد، به عثمانی می رود و در آن جا چند سالی را به مطالعه زبان ترکی می گذراند. سپس با نام مستعار رشید افندی خود را به سفارت ترکیه در تهران می رساند و پس از دیدار با نماینده سلطان عثمانی و معرفی به سفارتخان های دیگر و ملاقات با افرادی مثل گوبینو، به سوی خانات آسیای میانه رو می نهد. چون پی برده است که مردم خاور زمین به کنجکاوی و یادداشت برداشتن های دانشمندان اروپایی اعتقادی ندارند و چه بسا مزاحمشان هم می شوند، به ناچار لباس درویشی می پوشد و به همه می گوید، به زبارت قبور مقدس ترکستان می رود.
← سفارت عیسویان
۱. ↑ پایگاه مجلات تخصصی نور، مجله نشر دانش، بهمن و اسفند ۱۳۶۵، شماره ۳۸ عنوان مقاله: سیاحت درویشی دروغین، نوشته احمد داداشی.
منبع
...

پیشنهاد کاربران

بپرس