سولفیت

/sulfit/

لغت نامه دهخدا

سولفیت. ( فرانسوی ، اِ ) سولفیتها نمکهای اسید سولفورو هستند و آنها غیرمحلولند، ولی در اسیدها حل میشوند و گاز SO2 میدهند و روی همین خاصیت آنها از سولفاتها تمیز داده میشوند. سولفیتها شامل انواع متعددند، مانند: سولفیت باریم ، سولفیت کلسیم ، سولفیت نقره ، سولفیت جیوه یک ظرفیتی و سرب. ( از فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) نمکهای انیدرید سولفورو هستند و آن ها غیر محلول هستند ولی در اسیدها حل میشوند و گاز دی اکسید گوگرد می دهند و روی همین خاصیت آن ها از سولفاتها تمییز داده میشوند . سولفیتها شامل انواع متعدد اند مانند : سولفیت باریم سولفیت کلسیم سولفیت نقره جیوه یک ظرفیتی و سرب .

فرهنگ عمید

هریک از نمک های اسیدسولفور.

دانشنامه عمومی

سولفیت ها ( به انگلیسی: Sulfites or sulphites ) ترکیباتی هستند که حاوی یون سولفیت ( یا یون سولفات ( IV ) ، از نام صحیح سیستماتیک آن ) با فرمول شیمیایی SO2−3 بوده و اسید مزدوج بی سولفیت می باشند. اگرچه اسید آن ( سولفورو اسید ) ناپایدار است، [ ۱] لیکن نمک های آن به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.
سولفیت ها موادی هستند که به طور طبیعی در برخی غذاها و بدن انسان یافت می شوند. آنها همچنین به عنوان مواد افزودنی غذایی در صنایع غذایی کاربرد دارند. [ ۲]
ساختار آنیون سولفیت را می توان با سه ساختار رزونانس معادل توصیف کرد. در هر ساختار رزونانس، اتم گوگرد با یک پیوند دوگانه به یک اتم اکسیژن با بار قراردادی صفر ( خنثی ) متصل می شود و با دو اتم اکسیژن دیگر، که هر یک بار قراردادی 1− دارند با پیوند یگانه متصل شده است، این دو اتم اکسیژن در کنار هم بار 2− را به وجود می آورند که بار کل یون می باشد. همچنین اتم گوگرد یک جفت الکترون غیرپیوندی دارد، بنابراین ساختار پیش بینی شده طبق نظریه دافعه زوج الکترون لایه ظرفیتی به شکل هرمی با قاعده مثلثی خواهد بود، همانند مولکول آمونیاک ( NH 3 ) . در ساختار رزونانس هیبریدی این آنیون، مرتبه پیوند های S−O، یک و یک سوم می باشد.
از سولفیت ها به عنوان نگهدارنده یا تقویت کننده مواد غذایی استفاده می شود. آنها ممکن است به اشکال مختلفی از جمله:[ ۴]
• گوگرد دی اکسید ، که یک سولفیت نیست ، اما یک اکسید شیمیایی مشابه است.
پتاسیم بی سولفیت یا پتاسیم متابی سولفیت
سدیم بی سولفیت ، سدیم متابی سولفیت یا سدیم سولفیت
عدد E برای سولفیتها به عنوان افزودنی مواد غذایی عبارتند از:
سولفیت ها در ردهٔ ۹ مادهٔ حساسیت زای خوراکی قرار دارد. [ ۵] مادهٔ خوراکی دارای سولفیت چند دقیقه پس از خوردن می تواند برای فرد مشکلاتی در تنفس ایجاد کند[ ۶] افرادی که آسم دارند[ ۷] [ ۸] یا کسانی که به سالیسیلات ( یا آسپرین ) حساسیت دارند[ ۹] [ ۱۰] در معرض خطر بیشتری قرار دارند. آنافیلاکسی یا آسیب های مرگ آور کمتر دیده شده است. [ ۱۱] دیگر نشانه های حساسیت عبارتند از عطسه، کهیر، میگرن و ورم گلو. [ ۱۰] [ ۱۲] [ ۱۳]
سازمان غذا و داروی آمریکا  سولفیت ها را «  به طور کلی سالم و ایمن  » در نظر گرفته اند اما اغلب دارای سطح عدم تولرانس متوسط تا شدید را نسبت به سولفیت ها از خود نشان می دهند.
عکس سولفیتعکس سولفیتعکس سولفیتعکس سولفیت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سولْفیت (sulphite)
SO۲-۳، نمک یا استر مشتق از اسید سولفورو.

پیشنهاد کاربران

بپرس