سنت لوسیا

دانشنامه عمومی

سَنت لوسیا ( نیز سن لوشیا ) ( به انگلیسی: Saint Lucia ) یک کشور جزیره ای کوچک در دریای کارائیب و در آستانه اقیانوس اطلس است که در جنوب جزیرهٔ مارتینیک از مستملکات فرادریایی فرانسه و شمال کشور سنت وینسنت و گرنادین قرار دارد. این کشور عضو کشورهای مشترک المنافع می باشد، واحد پول این کشور دلار کارائیب شرقی است. این کشور در ۲۲ فوریه ۱۹۷۹ اعلام استقلال کرد.
این کشور در سال ۱۹۷۹ از بریتانیای کبیر استقلال یافت. این کشور یک حکومت پادشاهی مشروطه دارد و ملکه الیزابت دوم ریاست کشور را تا سال ۲۰۲۲ برعهده داشت و پس از او پسرش چارلز سوم اکنون ریاست این کشور را برعهده دارد نظام سیاسی کشور دمکراسی پارلمانی با دو مجلس است و ریاست دولت را نخست وزیرِ منتخبِ مجلس نمایندگان بر عهده دارد. این کشور از زمان استقلال خود تاکنون عضو اتحادیه کشورهای مشترک المنافع ( مشترک المنافع بریتانیا ) است اما با توجه به اینکه زبان رسمی آن یک زبان کرئول فرانسوی ( ترکیب فرانسوی و زبان های دیگر ) است در اتحادیه فرانکوفون ( کشورهای فرانسوی زبان ) هم عضویت دارد. سنت لوسیا در مجمع الجزایر معروف به آنتیل کوچک قرار دارد. نام این کشور برگرفته از سنت لوسی قدیس فرانسوی است که فرانسوی ها نخستین استعمارگران این جزیره برای آن انتخاب کردند. این جزیره به جهت اینکه چندین بار میان فرانسوی ها و بریتانیایی ها دست به دست شده به «هلن هند غربی» معروف شده است که به ماجرای شخصیت اساطیری هلن در یونان باستان اشاره دارد.
سنت لوسیا ۱۷۳ هزار نفر جمعیت و ۶۰۷ کیلومتر مربع وسعت دارد. اکثریت جمعیت آن را آفریقایی تبارهایی تشکیل می دهند که در دوران استعمار به عنوان برده وارد آن شدند. دورگه ها، هندی ها اروپایی تبارها و بومیان کارائیب اقلیت های نژادی این جزیره هستند.
فرانسوی ها در سال ۱۶۵۰ در جزیره سنت لوسیا مستقر شدند و در سال ۱۸۱۴ آن را تسلیم انگلیسی ها نمودند. در سال ۱۹۶۷ انگلیسی ها با استقلال داخلی این جزیره موافقت کردند و در سال ۱۹۷۹ به استقلال کامل آن در چهارچوب جامعه کشورهای مشترک المنافع انگلیس رضایت دادند. [ ۶]
پایتخت این کشور شهر کاستریس با ۶۱٬۳۴۱ نفر جمعیت می باشد.
مساحت سنت لوسیا ۶۲۰ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۱۶۰٬۶۲۰ نفر است.
از مهم ترین شهرهای سنت لوسیا، ویوفورت ۴ هزار نفر، میکود ۳ هزار نفر و سوفریر ۳ هزار نفر را می توان ذکر کرد.
عکس سنت لوسیاعکس سنت لوسیاعکس سنت لوسیاعکس سنت لوسیاعکس سنت لوسیاعکس سنت لوسیا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سَنْتْ لوسیا (St Lucia)
نمایی از نمایی از نمایی از موقعیت. کشور ـ جزیرۀ کوچک سنت لوسیا (یا: سنت لوشا) در آنتیل های کوچک، و در حاشیۀ شرقی دریای کارائیب قرار دارد. مساحت این کشور ۶۱۷ کیلومتر مربع و پایتخت آن بندر کاستریس است.سیمای طبیعی. این کشور در جزایر ویندوارد، در شرق جزایر هند غربی (وست ایندیز)، جنوب مارتینیک و در شمال سنت وینسنت واقع است. اراضی آن کوهستانی است و آتشفشان ژیمی، که با ۹۵۰ متر ارتفاع بلندترین نقطۀ سنت لوسیا است، در نواحی مرکزی و آتشفشان پیتون، با ارتفاع ۷۹۸ متر، در ساحل جنوب غربی این سرزمین قرار دارند. آتشفشان اخیر همچنان فعّال است و آخرین فعالّیت آن مربوط به ۱۷۶۶ بوده است، اما هنوز گازهای سوزان از آن متصاعد می شود و چشمه های آب گرم گوگردی به خارج می تراود. اقلیم این کشور گرم و مرطوب و پرباران است و میانگین سالانه دمای آن به حدود ۲۷ درجۀ سانتی گراد می رسد. موسم خشک سنت لوسیا از دی تا فروردین و فصل بارندگی آن در ماه های آبان و آذر است. میزان بارندگی آن بین ۱,۵۰۰ تا ۳,۴۵۰ میلی متر متغیر است. خاک این کشور از نظر کشاورزی مرغوب است و اراضی آن پوشیده از جنگل های انبوهی است که به سبب قطع درختان و تولید چوب و الوار، رفته رفته از وسعت آن کاسته می شود. رودخانه های کوچک کول دِسَک و دِنِری مهم ترین زهاب های آن محسوب می شوند. مهم ترین شهرهای آن نیز عبارت اند از بندر کاستریس، شوازول، میکود، و دوفن.
اقتصاد. اقتصاد سنت لوسیا به گردشگری و کشاورزی وابسته است. نیشکر زمانی محصول عمدۀ صادراتی این کشور محسوب می شد، اما اکنون موز جانشین آن شده و حدود دوسوم از صادرات کشور به این میوه اختصاص دارد. محصولات غذایی مانند کاساوا (مانیوک) و سیب زمینی در حد نیاز داخلی تولید و گاه از خارج نیز وارد می شود. کاکائو، ادویه، نارگیل و مرکبات محصولات کشاورزی این کشورند و ابزارهای الکترونیکی، نوشابه های الکلی، و جعبه های مقوایی و پوشاک ازجمله اقلام صنعتی آن به شمار می آیند.
حکومت و سیاست. نظام حاکم بر کشور سنت لوسیا سلطنتی مشروطه با دو مجلس قانون گذاری است. اعضای مجلس نمایندگان آن هفده نفر است که مردم هر پنج سال یک بار آنان را انتخاب می کنند. مجلس سنای آن نیز از یازده نفر تشکیل می شود که اعضای آن را فرماندار کل (نمایندۀ ملکۀ انگلستان) منصوب می کند؛ رهبر حزب اکثریت نیز سمت نخست وزیری و مسئولیت اجرایی را برعهده دارد. کشور مزبور نیروی دفاعی ندارد و مسئولیت امور انتظامی آن با نیروی پلیس است.
مردم و تاریخ. این کشور ۱۶۶,۵۲۶ نفر جمعیت دارد (۲۰۱۰) و تراکم نسبی آن به۲۶۹.۹ نفر در کیلومتر مربع می رسد. رشد سالانۀ جمعیت سنت لوسیا۰.۹ درصد است و ۸۷ درصد از مردم این کشور را سیاهان افریقایی تبار تشکیل داده اند. ۹۰ درصد از آنان پیرو آیین کاتولیک وحدود ۶۲ درصد از جمعیت آن روستا نشین اند. زبان رسمی این کشور انگلیسی است و ۸۰ درصد از مردم به زبان فرانسه نیز گفت وگو می کنند. آراواک ها و کاریب ها ساکنان اولیۀ سنت لوسیا بوده اند. کریستف کلمب در ۱۵۰۲ از جزیره مذکور دیدن کرد و انگلیسی ها یک بار در ۱۶۰۵ و بار دیگر در ۱۶۳۸ برای تصرف و اقامت در آن تلاش کردند که هر دو بار با واکنش خونین کاریب ها رو به رو شدند. فرانسه در ۱۶۴۲ به میدان رقابت سنت لوسیا قدم گذارد و آن را به مالکیت کمپانی هند غربی فرانسه درآورد. کشور مزبور از ۱۶۶۰ تا ۱۸۱۴ بارها بین فرانسه و انگلستان دست به دست شد و طی این مدت چهارده بار پرچم خود را عوض کرد؛ سرانجام برطبق عهدنامۀ پاریس (۱۸۱۴) به مالکیت انگلستان درآمد. این سرزمین در مارس ۱۹۶۷ در حالی که امور خارجه و دفاعی آن زیر نظارت بریتانیا قرار داشت، به خودگردانی داخلی نایل آمد و در ۲۲ فوریۀ ۱۹۷۹ به استقلال کامل رسید و به عضویت جامعۀ ملل مشترک المنافع پیوست. در همان سال نیز به عضویت سازمان ملل متحد پذیرفته شد.island state Castries Windward West Indies Martinique Saint Vincent Gimie Piton Cul de Sac Dennery Choiseul Micoud Dauphin

جدول کلمات

کاستریس

پیشنهاد کاربران

بپرس