سفیانی از ظهور تا افول

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] سفیانی از ظهور تا افول اثر نصرت الله آیتی می باشد.
در این اثر، تلاش شده که با اعتماد به روایات معتبر و اطمینان آور، تصویری کامل، منسجم و معقول از سفیانی و رخدادهای مربوط به او به خواننده ارائه شود.
مولّف انگیزه از نگارش اثر را در برجسته تر بودن موضوع سفیانی در میان نشانه های ظهور امام عصر(عج) به دلائل اهتمام پیشوایان دینی به این نشانه از میان دیگر عوامل، گستردگی ابعاد این رخداد نسبت به سایر علائم دیگر از علائم حتمی نشانه های ظهور و دیگر عطش روز افزون جامعه نسبت به شناخت معارف اصیل و به دور از خرافات مهدویت ذکر می نماید.
انسان همواره مشتاق دانستن آینده و حوادث تلخ و شیرین آن می باشد. این آینده بینی را به آسمانی و زمینی می توان تقسیم نمود، چرا که آینده بینان یا الهی و آسمانی هستند و ریشه در وحی دارند، و یا آنکه زمینی و ریشه در وحی ندارند.وعده ظهور موعود، یکی از برجسته ترین و مهم ترین حوادثی است که آینده بنیان آسمانی پیش بینی کرده اند، تا آن جا که نشانه ها و حوادث پیش از آن برای مردم بازگو شده است و سفیانی یکی از برجسته ترین این نشانه ها می باشد. اگر سازمان دهی را به تنظیم مطالب و رعایت چینش منطقی موضوعات مورد بحث کتاب تعریف کنیم، اثر سازمان دهی خوب و نسبتاً مناسبی دارد، زیرا در طی یک مقدّمه و سه فصل یک شناخت کامل از تعریف و علائم ظهور و نقد نظریه های آن و شخصیت، قیام، اهداف و اقدامات سفیانی به خواننده ارائه می دهد. مصّنف در مدلّل و مستند ساختن مطالب و نظریات خود به روش نقلی تکیه نموده و با ذکر روایات از پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) در هر موضوع روی آورده است. آن چه قابل ذکر است که مؤلف معیار و میزان و ثاقت و حسن و معتبربودن روایات و روش خود را در ارزیابی روایات ذکر ننموده است.
در مقدّمه، کلیات و فصل اول ضمن تعریف علائم ظهور و رابطه آن با حقیقت بداء، دلایل مختلفی بر ظهور سفیانی به عنوان یک فرد خاص و دارای اوصاف مشخص ارائه نموده است. حتمی بودن قیام سفیانی، تاثیر ابن رخداد بر معادلات جهانی، تحولات اساسی دنیای اسلام، تهدیدی که از جانب سفیانی متوجه شیعیان می شود و اعلان جنگ سفیانی با حضرت مهدی(ع)، قیام قطعی امام(ع) و نبرد با سفیانی، فرجام سفیانی و مدت اقدامات سفیانی از مباحثی است که در فصول دیگر این کتاب با استناد به روایات معتبر بحث شده است.

[ویکی فقه] سفیانی از ظهور تا افول (کتاب). سفیانی از ظهور تا افول اثر نصرت الله آیتی می باشد.
در این اثر، تلاش شده که با اعتماد به روایات معتبر و اطمینان آور، تصویری کامل، منسجم و معقول از سفیانی و رخدادهای مربوط به او به خواننده ارائه شود. مولف انگیزه از نگارش اثر را در برجسته تر بودن موضوع سفیانی در میان نشانه های ظهور امام عصر عجّل الله فرجه الشریف به دلائل اهتمام پیشوایان دینی به این نشانه از میان دیگر عوامل، گستردگی ابعاد این رخداد نسبت به سایر علائم دیگر از علائم حتمی نشانه های ظهور و دیگر عطش روز افزون جامعه نسبت به شناخت معارف اصیل و به دور از خرافات مهدویت ذکر می نماید.
ساختار کتاب
انسان همواره مشتاق دانستن آینده و حوادث تلخ و شیرین آن می باشد. این آینده بینی را به آسمانی و زمینی می توان تقسیم نمود، چرا که آینده بینان یا الهی و آسمانی هستند و ریشه در وحی دارند، و یا آنکه زمینی و ریشه در وحی ندارند. وعده ظهور موعود، یکی از برجسته ترین و مهم ترین حوادثی است که آینده بنیان آسمانی پیش بینی کرده اند، تا آن جا که نشانه ها و حوادث پیش از آن برای مردم بازگو شده است و سفیانی یکی از برجسته ترین این نشانه ها می باشد. اگر سازمان دهی را به تنظیم مطالب و رعایت چینش منطقی موضوعات مورد بحث کتاب تعریف کنیم، اثر سازمان دهی خوب و نسبتا مناسبی دارد، زیرا در طی یک مقدمه و سه فصل یک شناخت کامل از تعریف و علائم ظهور و نقد نظریه های آن و شخصیت، قیام، اهداف و اقدامات سفیانی به خواننده ارائه می دهد. مصنف در مدلل و مستند ساختن مطالب و نظریات خود به روش نقلی تکیه نموده و با ذکر روایات از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلّم و ائمه معصومین علیه السّلام در هر موضوع روی آورده است. آن چه قابل ذکر است که مولف معیار و میزان و ثاقت و حسن و معتبربودن روایات و روش خود را در ارزیابی روایات ذکر ننموده است.
گزارش محتوا
در مقدمه، کلیات و فصل اول ضمن تعریف علائم ظهور و رابطه آن با حقیقت بداء، دلایل مختلفی بر ظهور سفیانی به عنوان یک فرد خاص و دارای اوصاف مشخص ارائه نموده است. حتمی بودن قیام سفیانی، تاثیر ابن رخداد بر معادلات جهانی، تحولات اساسی دنیای اسلام، تهدیدی که از جانب سفیانی متوجه شیعیان می شود و اعلان جنگ سفیانی با حضرت مهدی علیه السّلام، قیام قطعی امام علیه السّلام و نبرد با سفیانی، فرجام سفیانی و مدت اقدامات سفیانی از مباحثی است که در فصول دیگر این کتاب با استناد به روایات معتبر بحث شده است.
وضعیت کتاب
...

پیشنهاد کاربران

بپرس