سفر در زمان

دانشنامه عمومی

سفر در زمان
به ایدهٔ حرکت بین لحظه های مختلف در زمان گفته می شود که مشابه حرکت بین مکان های مختلف در فضا صورت می گیرد، و در آن امکان ارسال اشیاء ( و در بعضی حالت ها فقط اطلاعات ) به زمان گذشته و آینده وجود دارد. ' با این که از قرن نوزدهم، سفر در زمان همواره موضوع داستان های علمی - تخیلی بسیاری بوده است و نیز سفر یک طرفه در فضا با استناد به پدیدهٔ پارادوکس زمانی مبتنی بر سرعت در تئوری نسبیت خاص ( که در پارادوکس های دوقلو تشریح شده است ) و نیز پارادوکس زمانی جاذبه ای در نسبیت عام، تقریباً امکان پذیر است، اما هنوز این که قوانین فیزیک امکان بازگشت به زمان گذشته را می دهند یا نه مجهول مانده است. این نظریه توسط آلبرت اینشتین مطرح شده بود و گفته بود که اگر جسمی بتواند بیشتر از سرعت نور حرکت کند به سفر در زمان می پردازد. تاکنون امکان پذیر بودن بازگشت در زمان به دلیل اصل واقعیت هم اکنون مردود است. به هر وسیله ای — چه تخیلی و چه فرضی — که برای سفر در زمان به کار رود عموماً ماشین زمان گفته می شود
بر پایه نظریهٔ نسبیت، با افزایش سرعت یک جسم، زمان برای آن جسم کندتر می گذرد. اگر با سرعت نزدیک به نور با قطار حرکت کنیم زمان خیلی دیرتر می گذرد مثل این است که داریم دور سیاه چالهای بزرگ می چرخیم وبا این کار زمان بسیار دیرتر می گذرد و اگر باسرعت نزدیک به نور یک هفته حرکت کنیم به ۱۰۰ سال بعد می رویم.
هر ماشین متحرکی حتی اتومبیل شخصی شما هم می تواند به عنوان یک ماشین زمان عمل کند. هر جسم دارای حرکت، زمان مخصوص به خود را دارا خواهد بود پس وقتی یک جسم بتواند با سرعت بیشتر حرکت کند نحوه گذر زمان نیز برای آن متفاوت از بقیه اجسام خواهد بود. مثلاً ما می توانیم با سوار شدن به یک ماهواره و گردش با سرعت بالا دور زمین روزی چند میلیونیوم ثانیه این پدیده را در زندگی مان حس کنیم. زمان در این حالت برای ما کندتر از حالتی که در روی زمین هستیم می گذرد. حالا هر چه قدر سرعت بیشتر شود و نزدیک به سرعت نور شویم این پدیده بیشتر قابل دریافت خواهد بود به صورتی که مثلاً اگر با سرعت نزدیک به نور ساعتی حرکت کنیم بعد از سکون متوجه اختلاف فاحش میان زمان گذشته برای ما ( چه از لحاظ فیزیکی و چه از لحاظ فیزیولوژی ) خواهیم شد. پس ما با این کار به نوعی زمان را برای خود کندتر کرده و به آینده سفر خواهیم کرد. مثل دنیای کوانتومی. [ ۱]
عکس سفر در زمان

سفر در زمان (فیلم). سفر در زمان ( ایتالیایی: Tempo di Viaggio ) یک فیلم بلند مستند ۶۳ دقیقه ای است که روایتی از مسافرت در ایتالیا توسط کارگردان روسی آندری تارکوفسکی همراه با نویسندهٔ فیلم نامهٔ ایتالیایی تونینو گوئرا به منظور آماده سازی مراحل ساخت فیلم نوستالژیا است. علاوه بر آماده سازی ساخت فیلم نوستالژیا مکالمات تارکوفسکی و گوئرا طیف مضوعات گسترده ای را پوشش می دهد، از جمله فیلم ساختن یا نساختن. نکتهٔ قابل توجه این که تارکوفسکی فلسفهٔ فیلم سازی خود را بیان می کند، و فیلم های ساخته شده توسط دیگران از جمله روبر برسون، ژان ویگو، میکلآنجلو آنتونیونی، فدریکو فلینی و اینگمار برگمن را تحسین می کند.
این فیلم در بخش نوعی نگاه در جشنواره فیلم کن سال ۱۹۹۵نمایش داده شد. [ ۱]
این فیلم تنها فیلم مستند در مورد آندری تارکوفسکی است که توسط خود او کارگردانی شده است، اگر چه چند ده فیلم مستند دیگر در مورد او تولید شده است. مهم ترین آن ها عبارت اند از یک روز در زندگی آندره آرسنوویچ به کارگردانی کریس مارکر، مرثیهٔ مسکو به کارگردانی الکساندر سوکوروف، «فراخوان» به کارگردانی پسر تارکوفسکی، Regi Andrej Tarkovskij ( به کارگردانی آندری تارکوفسکی ) به کارگردانی Michal Leszczylowski تدوینگر فیلم ایثار. تارکوفسکی همچنین در بسیاری از مستندها، دربارهٔ تاریخ سینما یا مهارت و هنر فیلم سازی مطالبی بیان کرده است. [ ۲]
عکس سفر در زمان (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

یک آزمایش فکری - خیالی : اگر یک مشاهده گر یا یک فضا نورد فرضی در حال حاضر در یک صفینه بر روی یک مدار که شعاع آن مدار مساوی با تقریبا دو هزار سال نوری از سطح کره زمین باشد و یک تلسکوپ بسیار دقیق هم در اختیار داشته باشد، طوریکه به کمک آن بتواند موجودات را روی کره زمین به روشنی مشاهده کند، آنگاه آن فضا نورد خیالی نمی تواند موجودات امروز را ببیند بلکه موجودات ۲۰۰۰ سال پیش را بطور مستند و زنده مشاهده نماید و آنهم لحظه به لحظه و بطور پیوسته به سوی آینده. اگر تلسکوپ خود را روی شهر بیت لِهِم ( Bethlehem ) و کاروانسرای محل تولد ایسا مسیح فیکس نموده باشد، آنگاه میتواند تولد ایسا از مادر را روی آن سکو و زیر آن سقف گلی یا ایوانگی بطور مستند و زنده روئیت نماید و شادی و هیجان چوپانان را هم ببیند. حال اگر بخواهد که شاهد عینی مشاجره موسا و فرعون و صحنه بازگشت قوم یهود از مصر بسوی کنعان و شکاف خوردن دریای سرخ در بالا نزدیک مدیترانه را هم شاهد باشد، باید صفینه خودرا به مداری دور تر منتقل کند که فاصله آن با زمین حدود سه هزار و سیصد سال نوری باشد. حال اگر بخواهد ( مشروط بر اینکه بتواند ) شاهد عینی آغاز پیدایش منظومه شمسی هم باشد، باید وسیله نقلیه یا صفینه خودرا در مداری قرار دهد که فاصله آن از خورشید حدود ۴، ۵ میلیارد سال نوری باشد. حال اگر هم با ارضای این کنجکاوی ها یا بر آورده شدن این آرزو ها قانع و راضی نباشد و بخواهد که شاهد اولین لحظات وقوع مهبانگ و چگونگی انبساط نطفه داغ کیهانی هم باشد، برای برآوردن شدن این آرزو، باید کشتی افسانه نوح خودرا ( همان صفینه یا وسیله نقلیه ) در مداری قرار دهد که فاصله آن با مرکز جهان حدود ۱۳، ۷ میلیارد سال نوری باشد. اگر از آن مدار دور تر پرواز کند، آنگاه با حالت قبل از وقوع مهبانگ مواجه خواهد گردید، یعنی تاریکی و ظلمت محض. و از آنجاییکه بر اساس بینش و باور دینی، اهریمن یا ابلیس و یا شیطان، سلطان تاریکی و ظلمت محسوب میشود، تکلیف این فضا نورد فکری - خیالی، معلوم و روشن است، یعنی فرو آوردن سر تعظیم در پیشگاه وی و برخوردار شدن از این آزادی که سه آرزو بنماید، تا سلطان ظلمت و جهنم آنها را بدون قید و شرط بر آورده نماید.
...
[مشاهده متن کامل]

الف - ای سرور ! آرزوی اول ام اینست که خدا را ملاقات کنم. پاسخ : آرزویت بر آورده شد. بپرس چگونه! چگونه ای آقا؟ پاسخ: زیرا در ظلمت و روشنائی محض، چشمان سر و دل تو نمیتوانند هیچ چیزی را ببیند، پس پادشاه بهشت و روشنائی و سلطان جهنم و ظلمت دو چیز جداگانه بخودی نیستند بلکه یکی اند، واحد و یگانه و یکتا. ب - آرزوی دوم اینست که مقدور فرمائید که من پس از مرگ به این دنیا باز گردم تا از پندار ها و گفتار ها و رفتار های بد و زشت، دست بردارم و مجذوب نیکویی ها گردم. پاسخ : پس از اینکه از این ظلمت و تاریکی نجات یافتی و با صحت و صلح و سلامتی کامل به وطن محبوبت یعنی سطح کره زمین بازگشتی، از طرف من به بزرگان قوم خودت و اقوام دیگر بگو که نه تنها یک یا صد و یا هزار و یکبار بلکه هرکدام از آنان را دقیقا به تعداد یک هفتم کلیه حلقه های زنجیره دایره وار علت و معلول به این دنیا بر میگردانم و آنهم هر بار در یک درجه تکاملی برتر از قبل، تا بلکه بیدار و آگاه شوند و بدانند که من کیستم و چیستم و ضمنن به آنان بگو که آن جناب گفته: من همینم که هستم، هم شاه بهشت و روشنائی ، هم سلطان جهنم و ظلمت بر رویهم ، هم شاه جهان فانی و هم شاه جهان باقی بر رویهم و نه جدا و بریده از هم. پ - آرزوی سوم ام اینست که رخصت بفرمائید که با نیمزوج ملکوتی و جاودانه خود با جنسیت معکوس ملاقات کنم. پاسخ : در این زمینه عجول نباش، زیرا عجله کار شیطان است. این آرزوی تو در طول زندگی کوتاه مدت دنیوی ات بر آورده نمیشود بلکه پس از مرگ در حین برخوداری تو از مشاهده و تجربه عشق و زندگی روئیایی با کمیت و کیفیت بهشت برین در طی حالت برزخ تا بسته شدن مجدد نطفه در رحم مادرت و بیداری و تولد دوباره ات در همین دنیا در مداری برتر.
چرا آن فضا نورد خیالی، نمیتواند موجودات امروز را ببیند گرچه وسیله مشاهده اش بسوی زمین خیره گردیده؟ زیرا نوری که امروز و فردا از خورشید به سطح زمین و موجودات غیر زنده و زنده نباتی و حیوانی و انسانی می تابد و بخشی از آن در کلیه جهات مکانی با سرعت سیصد هزار کیلومتر بر ثانیه منعکس میگردد، ۲۰۰۰ سال طول میکشد که به تلکسوپ وی برسد. آن مشاهده گر و ما گرچه در حال حاضر بطور همزمان موجود می باشیم ( البته ما بطور واقعی و او در فکر و خیال ما ) ، اما لحظه حال وی و لحظه حال ما بر هم منطبق نیستند بلکه دارای یک اختلاف زمانی به اندازه دو هزار سال میباشند. نتیجه کلی اینکه سفر واقعی در زمان روی یک خط مستقیم بسوی گذشته مطلقا محال و غیر ممکن است بلکه روی محیط یک دایره بسوی آینده نه تنها امکانپذیر بلکه حتا لازم، ضروری، اجباری و اجتناب ناپذیر می باشد و آنهم در چهارچوب طرح مطلق آفرینش و بر اساس قوانین جاودانه و آئین نامه های اجرایی ثابت و پایدار و تغییر ناپذیر آن و نه در چارچوبهای تنگ قضا و قدر دینی.

Travel Through time سفر در زمان
وارونگی زمان
time reversibility
طی الزمان
به واژه ها "طی" و"TENET"و"عصر" رجوع کنید.
تغییر اتجاه حرکت کوانتوم اتمها به جلو یا عقب کردن "زمان" می انجامد.
چون زمان زایدهء حرکت است.

بپرس