سریه مرثد بن ابی مرثد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سریه مرثد بن ابی مرثد، سریه ای که افرادش متشکل از مبلغان اسلام برای تبلیغ، دین، اعزام می شدند که همگی به شهادت رسیدند.
سریه مرثد بن ابی مرثد «این سریه در برخی کتاب ها با نام «غزوه الرجیع» ذکر شده است». «سریه» به سپاهی گفته می شود که به دستور رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) به سوی مکانی و برای انجام ماموریتی اعزام می شد، بدون آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) همراه آنان باشد.
موقعیت جغرافیایی سریه
تنعیم: تنعیم مکانی در راه مکه و مدینه و در فاصله سه یا چهار میلی مکه واقع شده است. امروزه تنعیم متصل به مکه و در کنار راه اصلی مکه به مدینه واقع شده است و یکی از مکان های احرام بستن برای عمره است. رجیع: رجیع آبی است که امروزه به نام «وطیه» مشهور است و در هفتاد کیلومتری شمال مدینه و در سمت شرق عسفان، واقع شده است.
چگونگی وقوع سریه
در ماه صفر سال سوم هجرت هنگامی که "سفیان بن خالد بن نبیح هذلی" کشته شد، قبیله "بنی لحیان" به سراغ قبیله های «عضل» و «قاره» رفتند و برای آنها جوایزی تعیین کردند که پیش رسول خدا بروند و با آن حضرت گفتگو کنند تا بعضی از اصحاب را برای دعوت آنها به اسلام نزد ایشان بفرستد و قرار گذاشته بودند که گروهی از اصحاب را که در قتل سفیان دست داشته اند، بکشند و دیگران را هم به مکه ببرند و تسلیم قریش کنند و می گفتند که از قریش جایزه قابل توجهی خواهیم گرفت؛ زیرا، هیچ چیز برای آنها ارزنده تر از این نیست که یکی از یاران محمد را به دست آورند و او را در قبال کشته شدگان بدر بکشند و مُثله (اعضای بدن را قطع کردن) کنند. هفت نفر از قبیله عضل و قاره، که از شاخه های قبیله بزرگ خزیمه اند، در حالی که ظاهراً اقرار به اسلام داشتند به حضور پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) آمدند و گفتند: اسلام میان ما آشکار شده است، گروهی از اصحاب خود را پیش ما بفرست تا قرآن و احکام اسلامی را به ما بیاموزند.
← اعزام مبلغین
...

پیشنهاد کاربران

بپرس