سریه بشیر بن سعد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] در پی خبر "حسیل بن نویره" در مورد حمله ی قریب الوقوع قبیله ی غطفان به مدینه، رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) در شوال سال هفتم هجری، بشیر بن سعد را برای این سریه اعزام کرد.
"سریه" از ماده «سرو» و به قطعه ای از سپاه گفته می شود که به دستور رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) به سوی مکانی و برای انجام ماموریتی اعزام می شدند، بدون آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) همراه آنان خارج شود.
علت وقوع سریه
درباره ی علت وقوع این سریه نوشته اند، حَسِیل بن نُوَیره که از قبیله ی اشجع و راهنمای رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) به سوی خیبر بود، به مدینه آمد. پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) از او پرسیدند: از کجا می آید؟ او پاسخ داد: از منطقه « جُبَار » (آبی است متعلق به «بنی حمیس» که بین «مدینه» و منطقه ی «فید» واقع شده است. پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) از حَسِیل بن نُوَیره در مورد اخبار آن منطقه پرسش نمودند و او در پاسخ گفت: گروهی از قبیله «غطفان» در منطقه ی «جناب» جمع شده بودند و قصد حمله به شما یا اطراف مدینه را دارند.
اعزام بشیر بن سعد
در پی خبر "حَسِیل بن نُوَیره" در مورد حمله ی قریب الوقوع قبیله ی غطفان به مدینه، رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) در شوال سال هفتم هجری، "بشر بن سعد" را احضار فرموده و برای او پرچمی بسته و سیصد تن را همراه او کردند. پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) دستور دادند تا سپاه، شب ها را حرکت کرده و روزها کمین کنند. حَسِیل بن نُوَیره هم به عنوان راهنما به همراه آنان حرکت کرد.
حرکت به سوی غطفان
...

پیشنهاد کاربران

بپرس