بشیر بن سعد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بَشیرِ بْن ِ سَعْد، ابونعمان د ۲ق /۳۳م ، از صحابه حضرت رسول -صلی الله علیه وآله وسلم-است.
وی از انصار و از تیره بنی مالک خزرج در مدینه بود.بشیر به همراه گروهی از اهل یثرب در «عقبه » با حضرت رسول -صلی الله علیه وآله وسلم- بیعت کرد.او در بدر و احد و بعضی از پیکارهای دیگر پیکارها نیز حضور داشت .
← مأموریت از جانب پیامبر
(۱) عبدالحمید ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغة، به کوشش محمد ابوالفضل ابراهیم ، قاهره ، ۳۷۸ق .(۲) علی ابن اثیر، اسدالغابة، قاهره ، ۲۸۰ق .(۳) علی ابن حزم ، جمهرة انساب العرب ، بیروت ، ۹۸۳م .(۴) محمد ابن سعد، الطبقات الکبری ، بیروت ، دارصادر.(۵) یوسف ابن عبدالبر ، الاستیعاب ، به کوشش علی محمد بجاوی ، قاهره ، ۳۸۰ق /۹۶۰م .(۶) عبدالملک ابن هشام ، السیرة النبویة، به کوشش مصطفی سقا و دیگران ، قاهره ، ۳۵۵ق /۹۳۶م .(۷) ابوالفرج اصفهانی ، الاغانی ، قاهره ، ۲۸۵ق .(۸) احمد ابونعیم اصفهانی ، معرفة الصحابة، مدینه / ریاض ، ۴۰۸ق /۹۸۸م .(۹) احمد بلاذری ، انساب الاشراف ، به کوشش محمد حمیدالله ، قاهره ، ۹۵۹م .(۱۰) احمد بلاذری ، فتوح البلدان ، به کوشش دخویه ، لیدن ، ۸۶۶م .(۱۱) خلیفة بن خیاط، طبقات ، به کوشش سهیل زکار، دمشق ، ۹۶۶م .(۱۲) محمد ذهبی ، تاریخ الاسلام ، حوادث سالهای ۱ تا ۰ق ، به کوشش عمر عبدالسلام تدمری ، بیروت ، ۴۰۷ق /۹۸۷م .(۱۳) محمد ذهبی ، سیر اعلام النبلاء، به کوشش شعیب ارنؤوط و دیگران ، بیروت ، ۴۱۳ق /۹۹۳م .(۱۴) زبیر بن بکار، الاخبار الموفقیات ، به کوشش سامی مکی عانی ، بغداد، ۹۷۲م .(۱۵) طبری ، تاریخ .(۱۶) محمد واقدی ، المغازی ، به کوشش مارسدن جونز، لندن ، ۹۶۶م .(۱۷) احمد یعقوبی ، تاریخ ، بیروت ، دارصادر.

[ویکی شیعه] ابونُعمان بَشیرِ بْن ِ سَعْد (درگذشت ۱۲ق /۶۳۳م ) از صحابه پیامبر اکرم (ص) و از انصار از تیره بنی مالکِ خزرج مدینه .
بشیر همراه گروهی از اهل یثرب در عقبه با حضرت رسول ( ص) بیعت کرد. او در غزوات بدر و احد و بعضی از پیکارهای دیگر نیز حضور داشت .
بَشیرِ بن سعد از انصار از تیره بنی مالک خزرج مدینه است. از وی فرزندانی بر جای ماند که مشهورترین آنان نعمان بن بشیر است . او نخستین مولود از گروه انصار، پس از هجرت پیامبر (ص) به مدینه است. او بعدها به جایگاه و منصب هایی دست یافت.

[ویکی حج] بَشیر بن سعد: از انصار و از تیره بنی مالک خزرج و صحابه پیامبر(ص) بود. او در ماجرای پیمان عقبه با گروهی از اهل یثرب، با پیامبر پیمان بست. بشیر اولین فرد از انصار بود که در سقیفه بنی ساعده با ابوبکر بیعت کرد. او در بسیاری از جنگ های پیامبر از جمله بدر و خندق شرکت داشت و دو بار نیز به عنوان فرمانده از طرف پیامبر(ص) انتخاب شد.
در رویداد سقیفه به خاطر تمایل انصار به سعد بن عباده با ابوبکر بیعت کرد و وقتی که سخنان امام علی(ع) در مورد حق خلافت خویش را شنید، عذر آورد. وی از راویان حدیث پیامبر(ص) به شمار می رود و یکی از احادیث معتبر او حدیث چگونگی صلوات بر پیامبر می باشد.
از بشیر فرزندانی باقی ماند که نعمان بن بشیر یکی از آن هاست. در سال دوازدهم ق. در فتح عین التمر، خالد بن ولید را همراهی می کرد و هنگام درگیری با ایرانیان زخمی شده و از دنیا رفت و در همانجا به خاک سپرده شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس