سروش اسمانی سیری در مفاهیم قرانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] سروش آسمانی سیری در مفاهیم قرآنی. سروش آسمانی سیری در مفاهیم قرآنی تألیف کاظم محمدی
کتاب پیرامون موضوعات مختلف علوم قرآنی نوشته شده است.
مؤلف که یکی از قرآن پژوهان معاصر می باشد در این کتاب مهمترین موضوعات علوم قرآنی را مورد بحث و بررسی قرار داده از جمله:وحی، جمع قرآن، اسامی و صفات قرآن، مکی و مدنی، ناسخ و منسوخ، تفسیر، تاویل، سوگندهای قرآن، اعجاز قرآن و طبقات قرّاء.
که در هر قسمت به صورت اختصار موضوع را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
مؤلف علاوه بر مباحث مذکور، عنوانی بنام «محتویات قرآن» در این اثر گنجانده و در آن به طور اختصار به مباحثی همچون توحید خدا، آفرینش انسان،قصص و حکایات و دنیا و آخرت از دیدگاه قرآن پرداخته است.

[ویکی فقه] سروش آسمانی سیری در مفاهیم قرآنی (کتاب). کتاب سروش آسمانی (سیری در مفاهیم قرآنی) تألیف کاظم محمدی است که پیرامون موضوعات مختلف علوم قرآنی نوشته شده است.
مؤلف که یکی از قرآن پژوهان معاصر می باشد در این کتاب مهمترین موضوعات علوم قرآنی را مورد بحث و بررسی قرار داده از جمله: وحی ،جمع قرآن ،اسامی و صفات قرآن ، مکی و مدنی، ناسخ و منسوخ ، تفسیر، تاویل،سوگندهای قرآن ،اعجاز قرآن و طبقات قراء . که در هر قسمت به صورت اختصار موضوع را مورد بحث و بررسی قرار داده است. مولف علاوه بر مباحث مذکور، عنوانی بنام « محتویات قرآن » در این اثر گنجانده و در آن به طور اختصار به مباحثی همچون توحید خدا ،آفرینش انسان ،قصص و حکایات و دنیا و آخرت از دیدگاه قرآن پرداخته است.
ساختار کتاب
کتاب از طرف مؤلف فصل بندی نشده، اما با توجه به شماره گذاری مطالب توسط ایشان، موضوعات کتاب را می توان در بیست و یک فصل تقسیم بندی نمود که فهرست آن به قرار زیر است: وحی، کتابهای آسمانی، قرآن معجزه جاوید حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلّم ، جمع آوری قرآن، اسامی و صفات قرآن، کیفیت صوری قرآن (آیه و سوره)،ظاهر و باطن قرآن ،آیات مکی و مدنی ، ناسخ و منسوخ، شان نزول آیات، تفسیر، تاویل، محتویات قرآن، نزول، انزال و تنزیل، سوگندهای قرآن، لغات غیر عربی در قرآن، اهداف قرآن، طبقات قاریان، اعجاز قرآن و قرآن در کلام بزرگان
ویژگی ها
۱- در فصل اول: پس از تعریف لغوی و اصطلاحی واژه وحی، آنرا از نظر قرآن مورد بررسی قرار داده، اقسام آنرا ذکر و برای هر کدام آیاتی را مثال می زند. در فصل شانزدهم: (سوگندهای قرآن): ابتدا پیرامون اهمیت سوگند خوردن در قرآن و علت آن بحث، سپس دیدگاه برخی از مفسران همچون مرحوم طبرسی و میبدی و سیوطی را در این زمینه نقل نموده، در ادامه سوگندهای قرآن را موضوع بندی نموده و برای هرکدام مثال می زند. ۳- در فصل بیستم: پیرامون اعجاز قرآن سخن می گوید. برای این هدف، ابتدا معجزه را از نظر لغوی و اصطلاحی تعریف، سپس معجزات انبیاء گذشته را اشاره نموده و آنگاه ابعاد اعجاز قرآن را مورد بحث و بررسی قرار داده است. ۴- در فصل چهاردهم: پیرامون محتویات قرآن بحث می کند.و در توضیح آن مطالب قرآن را تقسیم بندی نموده و برای هر قسمت آیاتی از قرآن را ذکر می نماید سخن اینکه بصورت اختصار برای موضوعات مختلف آیات را آدرس دهی کرده است.
نسخه شناسی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس