سرزمین کراسنویارسک

دانشنامه عمومی

کراسنویارسک ( به انگلیسی: Krasnoyarsk Krai ) ( به روسی: Красноярский край, Krasnoyarsky kray ) یکی از سرزمین های روسیه است که بخش بزرگی از ناحیه فدرالی سیبری را تشکیل می دهد.
مساحت این سرزمین برابر با ۲٬۳۳۹٬۷۰۰ کیلومتر مربع یعنی ۱۳ درصد کل خاک روسیه است؛ بنابراین از لحاظ مساحت دومین سرزمین بزرگ روسیه پس از یاقوتستان ( ساخا ) به شمار می رود.
مرکز اداری آن شهر کراسنویارسک است.
سرزمین کراسنویارسک به لحاظ مکانی تقریباً در میانه ناحیه فدرالی سیبری قرار دارد و بیش از ۴۵٪ از مساحت ناحیه فدرالی سیبری را در بر می گیرد. از کوه های سایان واقع در جنوبی ترین نقاط این سرزمین تا شمالی ترین مناطق این سرزمین واقع در سواحل دریای لاپتف و دریای کارا حدود ۳۰۰۰ کیلومتر فاصله وجود دارد.
مناطق شمالی این سرزمین که در سواحل دریای لاپتف و دریای کارا واقع هستند؛ شبه جزیره تایمیر نام گرفته اند. مجمع الجزایر سورنایا زملیا که فاقد سکنه بوده و در شمال تنگه ویلکیتسکی قرار دارد نیز بخشی از سرزمین کراسنویارسک به حساب می آید.
این سرزمین در مرکز سیبری واقع شده و تقریباً نیمی از ناحیه فدرال سیبری را اشغال می کند و تقریباً آن را به نصف تقسیم می کند. این سرزمین ۳۰۰۰ کیلومتر ( ۱۹۰۰ مایل ) از کوه های سایان در جنوب، در امتداد رودخانه ینی سئی تا شبه جزیره تایمیر در شمال امتداد دارد. از جهت دریا و به ترتیب عقربه های ساعت، با جمهوری ساخا، ایرکوتسک، جمهوری تووا، جمهوری خاکاسیا، کمروو، تومسک، تیومن، مناطق خودمختار خانی - مانسی و یامالو - ننتس هم مرز است. بخش شمالی این سرزمین هم محدود به دریای کارا و دریای لاپتف از اقیانوس منجمد شمالی می باشد.
سرزمین کراسنویارسک در حوزه اقیانوس منجمد شمالی واقع شده است. تعداد زیادی از رودخانه هایی که از میان این سرزمین می گذرند سرانجام به اقیانوس می ریزند. رودخانه های اصلی سرزمین عبارتند از ینی سئی و انشعابات آن ( از جنوب به شمال ) : کان، آنگارا، پودکامنایا تونگوسکا، نیژنیایا تونگوسکا و تاناما.
همچنین چندین هزار دریاچه در این سرزمین وجود دارد. بزرگ ترین دریاچه ها عبارتند از: بلویه، بلیو، گلوبوکویه، ایتات، خانتایسکویه، لاباس، لاما، پیاسینا، تایمیر و یسی. رودخانه ها و دریاچه ها سرشار از ماهی هستند.
آب و هوای کراسنویارسک به شدت قاره ای است و به تغییرات دمایی قابل توجه در طول سال شناخته می شود. زمستان های طولانی و تابستان های کوتاه و گرم از ویژگی های مناطق مرکزی و جنوبی است که در آن محل سکونت اکثر جمعیت سرزمین واقع شده است. سرزمین کراسنویارسک تحت شرایط سه کمربند آب و هوایی: قطب شمال، زیر قطب شمال و قاره ای مرطوب قرار دارد. در شمال کمتر از ۴۰ روز با دمای بالای ۱۰ درجه سانتی گراد ( ۵۰ درجه فارنهایت ) وجود دارد، در حالی که در جنوب ۱۱۰ تا ۱۲۰ روز با چنین دمایی وجود دارند.
عکس سرزمین کراسنویارسکعکس سرزمین کراسنویارسکعکس سرزمین کراسنویارسکعکس سرزمین کراسنویارسکعکس سرزمین کراسنویارسکعکس سرزمین کراسنویارسک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس