سُرخ اِدراری، سُرخ میزی یا بیتوریا ( انگلیسی: Beeturia ) به ایجاد رنگ قرمز یا صورتی در ادرار بعد از خوردن چغندر یا رنگ خوراکی با عصاره چغندر یا رنگدانه چغندر گفته می شود. این رنگ توسط دفع رنگدانه های بتالین ( بتیسانیین ) از قبیل بتانین ایجاد می شود. شدت این رنگ در افراد و شرایط مختلف، بسیار متغیر است و می تواند از نامرئی تا شدید موجود باشد. این رنگدانه ها در شرایط قوی اسیدی به تخریب اکسایشی حساسیت دارند؛ بنابراین رنگ آمیزی ادرار بستگی به اسیدیته معده و زمان خاموشی معده و همچنین حضور مواد محافظ مانند اسید اگزالیک دارد. [ ۱] [ ۲] و اغلب با مدفوع قرمز یا صورتی همراه است. [ ۳] [ ۴]
رنگ قرمز به دلیل حضور رنگدانه های بتالین متابولیزه نشده مانند بتانین در چغندر است که از بدن عبور کرده. [ ۱] [ ۲] رنگدانه ها در روده بزرگ جذب می شوند. [ ۱] بتالین ها شاخص های بازدارنده حساس به اکسایش هستند که توسط اسید هیدروکلریک، یون های آهن و باکتری های روده بزرگ بدون رنگ می شوند. [ ۳] فلور روده نقش مهمی در تخریب رنگدانه ایفا نمی کند. [ ۴]
• ارتباط هایی با کمبود آهن دارد. [ ۲]
• سرخ ادراری ارتباط شناخته شده ای با کمبود متابولیسم کبدی یا دفع کلیوی ندارد. [ ۲]
• هیچ تأثیر مستقیم ژنتیکی شناخته شده ای وجود ندارد. [ ۱] [ ۴] [ ۵]
میزان رنگدانه منتقل شده به موارد زیر بستگی دارد:
• مقدار رنگدانه در غذا، از جمله:
• نوع چغندر
• افزودن عصاره غلیظ چغندر به عنوان یک افزودنی غذایی برای غذاهای فرآوری شده خاص[ ۱]
• شرایط ذخیره سازی مادره غذایی از جمله نور، گرما و اکسیژن، و یخ زدایی و انجماد مداوم که می تواند رنگدانه ها را از بین ببرد[ ۱]
• حجم ادرار که بر غلظت رنگ تأثیر می گذارد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفرنگ قرمز به دلیل حضور رنگدانه های بتالین متابولیزه نشده مانند بتانین در چغندر است که از بدن عبور کرده. [ ۱] [ ۲] رنگدانه ها در روده بزرگ جذب می شوند. [ ۱] بتالین ها شاخص های بازدارنده حساس به اکسایش هستند که توسط اسید هیدروکلریک، یون های آهن و باکتری های روده بزرگ بدون رنگ می شوند. [ ۳] فلور روده نقش مهمی در تخریب رنگدانه ایفا نمی کند. [ ۴]
• ارتباط هایی با کمبود آهن دارد. [ ۲]
• سرخ ادراری ارتباط شناخته شده ای با کمبود متابولیسم کبدی یا دفع کلیوی ندارد. [ ۲]
• هیچ تأثیر مستقیم ژنتیکی شناخته شده ای وجود ندارد. [ ۱] [ ۴] [ ۵]
میزان رنگدانه منتقل شده به موارد زیر بستگی دارد:
• مقدار رنگدانه در غذا، از جمله:
• نوع چغندر
• افزودن عصاره غلیظ چغندر به عنوان یک افزودنی غذایی برای غذاهای فرآوری شده خاص[ ۱]
• شرایط ذخیره سازی مادره غذایی از جمله نور، گرما و اکسیژن، و یخ زدایی و انجماد مداوم که می تواند رنگدانه ها را از بین ببرد[ ۱]
• حجم ادرار که بر غلظت رنگ تأثیر می گذارد.
wiki: سرخ ادراری